Zămosteanu riscă sa iasă pierzător din afacerea Hala Centrală. Lucrări nefinalizate, cumpărătorul amenință cu penalizări

1796
Hala Centrala - Cristin Zamosteanu
Hala Centrala - Cristin Zamosteanu

@ Omul de afaceri Cristin Zămosteanu și firma sa M.Chim SRL au parafat înțelegerea de vânzare a clădirii Hala Centrală cu SC MCM Plaza Center SRL din București la data de 30 octombrie 2020 pentru un preț de 8,5 milioane euro @ Zămosteanu nu a incasat incă toți banii deoarece lucrările de construire nu erau finalizate @ Zămosteanu primise un termen de 90 de zile sa finalizeze lucrarile, termen pe care nu l-a respectat @ In aceste condiții recent, cumpărătorul i-a dat un nou termen de finalizare a lucrărilor amenințând cu penalizări financiare consistente

Afaceristul Cristin Zămosteanu a scăpat de problemele financiare generate de sechestrul impus de DIICOT in dosarul cu prejudiciu de 12 milioane euro, prin incheierea unei intelegeri de vanzare a Halei Centrale la un pret bun dar, se pare ca această afacere făcută în grabă, la scurt timp dupa iesirea din arest (vezi aici), îi crează acum probleme serioase. Astfel, Cristin Zămosteanu și firma sa Cristin Zămosteanu au semnat contractul de vânzare a clădirii Hala Centrală, pentru un preț de 8,5 milioane euro la data de 30.10.2020 cumparator fiind SC SC MCM Plaza Center SRL din București. Zămosteanu nu a incasat atunci toti banii ci numai suma de 8,2 milioane euro rămânând un rest de preț de 300.000 euro și asta deoarece lucrările de amenajare a imobilului nu erau finalizate. Astfel, Zămosteanu și M.Chim au primit un termen de 90 de zile pentru finalizarea lucrarilor de amanajari interioare (tencuieli, gleturi, zugraveli, intalatii ) la etajele 1 si 2 etc. Contractul precizeaza ca pana la finalizarea acestor lucrari Zamosteanu nu primeste restul de preț. Mai mult decat atat, contractul prevede ca Zămosteanu va achita penalități de intarziere de 1.000 lei pentru fiecare zi de intarziere în executare a  obligațiilor.  De asemenea, in termen de 90 de zile de la finalizarea lucrarilor de construire Cristin Zamosteanu și M.Chim aveau obligatia sa obtina autorizatia ISU. In cazul in care se constata ca M.Chim si Zamosteanu nu au facut toate demersurile pentru obtinerea autorizatiei ISU atunci acesta riscă o penalizare de 125.000 euro.

Zămosteanu primește ultimatum

Cele 90 de zile de finalizare a lucrărilor de construire urmau sa expire la sfarsitul lunii ianuarie a.c. Pentru ca M.Chim nu a finalizat aceste lucrari in termen cele doua parti au semnat un act aditional la dara de 28 ianuarie  2021. Prin acest act aditional, cumparatorul MCM Plaza Center este de acord sa prelungeasca cu 30 de zile termenul de finalizare a lucrarilor de constructie dar nu mai tarziu de 26.02.2021. De asemenea actul aditional păstreaza sanctiunea de 125.000 euro pe care urmeaza sa o aplice in cazul in care Zamosteanu si firma sa se vor afla in culpa pentru situatia in care nu se va obtine autorizatia ISU.

Constantin MAZILU

 

 

1 COMENTARIU

  1. Bună seara, referitor la obținerea Autorizației de securitate la incendiu, Beneficiarul Imobilul are obligația de a obține acesta Autorizatie,numai după efectuarea Recepției la Terminarea Lucrărilor conform HG 343/2017( in comisei făcând parte Reprezentant Emitent A.C., Reprezentant IJC, etc).
    Documentația Tehnică Avizată, Scenariul de securitate la Incendiu, ce are la baza Normativul P118/2013, Cartea Tehnică a Construcție , Dispozitii de șantier, apărute pe parcursul execuție , etc , completă, necesită depusă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență M.Grigiore Sturdza, iar termenul de răspuns este 30 zile. Cu siguranță având în vedere că mai sunt lucrări de executat , nu va reuși să obțină Autorizația de Securitate la Incendiu in termenul limită 26.02.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.