72,8% rata de promovare la BAC 2023. Rezultate pe Edu.ro

198

Absolvenții de liceu primesc astăzi, 3 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2023.„Rezultate mai slabe față de anul trecut, atât ca rată de promovare generală (peste 6), cât și ca note luate separat, pe materii. Din cele trei probe scrise, cele mai mari dificultăți au fost la proba obligatorie a profilului și la cea la alegere”, au declarat sursele.Județele cu cele mai mari medii sunt Cluj, Iași, Brăila, Galați, Prahova, fără ca aceasta să fie ordinea exactă. Procedura: cum afli ce nota ai luat la Bacalaureat 2023

Pasul 1: Accesați platforma online dedicată

Primul pas în aflarea rezultatelor Bacalaureatului online din 2023 este accesarea platformei online dedicate pe edu.ro. Ministerul Educației din România a dezvoltat o platformă specială pentru acest scop.

Pasul 2: Folosirea codului personal

Odată ajunși pe platforma online dedicată, veți fi întâmpinați de o pagină pe care va exista un câmp dedicat ân care trebuie să introduceți codul primit la prima probă de examen. Asigurați-vă că introduceți corect acest cod pentru a evita eventualele erori în procesul de autentificare.

Pasul 3: Aflarea rezultatelor

După ce v-ați autentificat în contul personal, veți fi redirecționat către pagina cu rezultatele Bacalaureatului din 2023. Aici, veți putea vizualiza nota pe care ați obținut-o la fiecare disciplină la care ați fost evaluați.

Rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate în formatul: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit” / „respins” / „neprezentat” / „eliminat din examen”, după caz.

Rezultatele la BAC 2023, anonimizate

Pentru a se respecta legea privind protecția datelor personale, rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023 vor fi anonimizate.
Anonimizarea rezultatelor se face pe baza unui cod unic atribuit fiecărui elev la prima probă scrisă de la Bacalaureat.

Codul unic este de forma JJ0000, unde primele litere reprezintă indicativul județului în care se dă examenul.

Candidații vor folosi codul unic în momentul în care vor să-și identifice notele afișate la avizierele liceelor și notele afișate pe site-ul edu.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.