Accident mortal, pe o şosea din Iaşi! Bărbatul de la volan a condus fără permis! (EXCLUSIV)

13627
Un autoturism răsturnat pe un câmp, un vehicul de decarcerare, pe şosea, câţiva martori şi un pompier ce e pregăteşte să taie vehiculul răsturnat
Un autoturism răsturnat pe un câmp, un vehicul de decarcerare, pe şosea, câţiva martori şi un pompier ce e pregăteşte să taie vehiculul răsturnat

@ O persoană a decedat în urma unui accident rutier mortal, ce a avut loc pe o şosea din judeţul Iaşi @ După impactul devastator, omul aflat la volan a fost pedepsit @ Astfel, Dumitru Botoşineanu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis şi ucidere din culpă

O persoană a decedat în urma unui accident rutier mortal, ce a avut loc pe o şosea din judeţul Iaşi. După impactul devastator, omul aflat la volan a fost pedepsit.

Aşadar, Dumitru Botoşineanu a fost condamnat recent de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis şi ucidere din culpă. „Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani sau în cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Botoşani, pe o perioadă de 80 de zile”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Dumitru Botoşineanu, acuzat în urma accidentului rutier mortal din judeţul Iaşi

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată. Procesul lui Dumitru Botoşineanu a început pe 15 iulie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis. Totodată, s-a dispus clasarea cauzei cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

„Pe 3 iulie 2020, la ora 18:32, inculpatul a condus autoturismul marca Rover fără să dețină permis de conducere, pe DJ 282C, iar, la km 15+221 de metri, a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe marginea părții carosabile a sensului său de mers, rezultând rănirea unei persoane vătămate (pasageră pe scaunul din dreapta-față) și decesul victimei (pasager banchetă stânga-spate). Audiat, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, manifestând regret față de acestea”, au spus anchetatorii ieşeni.

Impact devastator: victima nu a avut nicio şansă!

În ziua respectivă, Dumitru Botoşineanu a plecat, împreună cu soția sa și cu victima, întrucât soția inculpatului era programată pentru efectuarea unor analize medicale. Cele trei persoane anterior menţionate s-au deplasat cu autoturismul Rover, proprietate personală a lui Dumitru Botoşineanu, chiar dacă acesta nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
În timp ce bărbatul conducea vehiculul cu o viteză de aproximativ 60 km/h, a apărut în fața sa un câine, aspect ce l-a determinat să frâneze şi să tragă de volan către stânga, după care să tragă de volan spre dreapta, pentru a reveni pe banda sa, manevre în urma cărora autoturismul marca Rover a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe marginea părții carosabile a sensului său de mers.

În urma accidentului rutier, bărbatul şi soţia lui au fost accidentați ușor, deoarece purtau centurile de siguranță, însă victima din spate a fost grav rănită, având traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal, policontuzionat, cu comă de gradul III. În cele din urmă, victima a decedat din pricina leziunilor suferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.