Alexe se duce după Popa la Lețcani. CJ verifica cum au intrat angajatii Omega Tehnoton in spital

808
Costel Alexe la Spitalul Covid de la Letcani
Costel Alexe la Spitalul Covid de la Letcani

@ Dupa ce Dezvaluirea.ro a aratat in articolul „Incredibil ! Firmele lui Maricel Popa cârpesc porcăria de 14 milioane euro de la Lețcani”, publicat in cursul zilei de ieri, Costel Alexe, presedintele CJ Iasi a dispus efectuarea unui control

Corpul de control al Consiliului Județean Iași va verifica cum a fost posibil ca angajati din grupul Omega Tehnoton, patronat de Maricel Popa (fostul se al CJ) sa intre in cursul lunii martie a.c in Spitalul Covid de la Letcani in conditiile in care unitatea medicala era inchisa. Verificarile se fac dupa ce Dezvaluirea.ro a aratat ca mai multi ingineri de la Omega Tehnoton au intrat in spital invocand faptul ca au de efectua lucrari de reparatii. Spitalul Covid de la Lețcanoi, achizitionat de Maricel Popa prin Euronest cu 14 milioane de euro este pazit de Directia Judeteana de Paza si a fost inchis la inceputul anului din cauza unor defectiuni la instalatiile sanitare, de incalzire si electrice. Costel Alexe se intreaba in ce calitate au intrat angajatii lui Maricel Popa in spital in conditiile in care el impreuna cu fostul ministru Nelu Tătaru au fost opriți la poarta unitatii medicale, in urma cu cateva luni, cand au incercat sa efectueze o inspectie. „N-aș vrea  ca vreun ieșean sa beneficieze de pe urma acestor lucrari de reparatii. Astazi va pleca Corpul de Control al Consiliului Judetean sa faca verificari la Directia de Paza. Asta deoarece imi aduc aminte ca atunci cand  eu si domnul Nelu Tătaru (fostul ministru al Sanatații) am incercat sa intram in spitalul de la Lețcani ca ministri, nu am fost lăsați. Cand am vrut sa intram in spital ca autoritate , ca reprezentanti ai CJ nu am fost lasati. Cei de la Pro Tv nu au fost lasati sa filmeze  in schimb vedem saptamanal filmulețe facute de Maricel Popa la Lețcani”, a spus Costel Alexe.

Daca, dupa control se va constata ca intr-adevar angajatii din grupul Omega Tehnoton au efectuat lucrari de reparatii atunci sefa Asociatiei  Euronest (entitatea care administreaza spitalul, trebuie sa ofere unele explicatii, a adaugat Costel Alexe. „Astazi vom verifica modul in care Directia de Paza si-a desfasurat activitatea la acest obiectiv. Daca este adevarat ceea ce spuneți (referitor la reparatii efectuate de Omega Tehnoton-n.r) atunci Euronest trebuie sa dea explicatii”, a spus Costel Alexe, raspunzand unei intrebari in cadrul unei conferinte de presa care s-a desfasurat astazi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.