Incredibil ! Firmele lui Maricel Popa cârpesc porcăria de 14 milioane euro de la Lețcani

894
Maricel Popa si liderii PSD la Spitalul de la Letcani
Maricel Popa si liderii PSD la Spitalul de la Letcani

@ Cum este posibil să cheltui 14 milioane de euro pentru un spital Covid și să nu-l poți folosi deoarece nu este functional in conditiile in care in Romania oamenii mor pentru ca nu mai sunt locuri la ATI? @ Într-o incercare disperata de a ascunde gunoiul sub preș, in condițiile in care afacerea este investigată de DNA , angajați din grupul de firme Omega Tehnoton, patronate de Maricel Popa, fostul sef al CJ Iasi s-au implicat in cârpirea instalațiilor si a containerelor de la Spitalul Covid @ „Au fost niște lucrari la instalatiile electrice si sanitare dar va garantez ca noi nu am incheiat nici un contract. Intrebați furnizorul”, a declarat Alina Popa, sefa Euronest

Cum este posibil să cheltui 14 milioane euro din bani publici pentru un spital Covid nou-nouț și să nu-l poți folosi in condițiile in care in Romania, pacienții infectați cu coronavirus mor deoarece nu mai sunt locuri la ATI ? Cum este posibil sa cheltui 14 milioane euro pentru un spital nou-nouț și la mai puțin de 6 luni dupa ce l-ai instalat sa aiba nevoie de reparații? Maricel Popa, fostul șef al CJ Iasi cel care a inițiat achizitia spitalului modular (din containere) de la Letcani nu vrea sa raspunda la intrebare. Acest spital a fost inchis la inceputul acestui an in urma unor deficiente constatatela instalatia de incalzire,  instalația sanitara si cea electrică.  Ministerul Sanatatii a afectuat intre timp un control si a constatat ca spitalul nu poate fi folosit pana cand nu se efectueaza reparatiile necesare. Mai mult decat atat, in conditiile in care aceasta afacere este investigata de DNA, in aceasta perioada Maricel Popa vrea sa ascunda mizeria sub preș.  Astfel, la mijlocul lunii martie, niste ingineri care coordoneaza departamentele de reparatii si intretinere din grupul de firme Omega Tehnoton au intrat cu masinile de serviciu in Spitalul Covid de la Letcani. Acestia au motivat ca se ocupa de reparatii.Vorbim de exemplu despre un domn Săndulache care a intrat pe data de 25 si s-a recomandat a fi de la Omega Tehnoton, spunand apoi ca a venit sa se ocupe de instalatia de aer conditionat. De asemenea a mai intrat in spital un domn L. Hodea care s-a recomdandat a fi specialist in climatologie la Omega Tehnoton dar si Tudor Ambrus de la ALDP SA o alta firma a lui Maricel Popa. Acestia din urma au fost vazuti intrand impreuna cu Alina Popa, sefa Euronest (asociatia prin intermediul careia CJ Iasi si CJ Neamt au cumparat spitalul). De asemenea masinile care au intrat pe poarta spitalului sunt inmatriculate la firmele din grupul Omega Tehnoton , cum ar fi IS 26 MEG, IS – 66 – ADP etc.

Popa acoperă pe Popa

Cu toate acestea Alina Popa a refuzat sa recunoasca implicarea firmelor din grupul Omega Tehnoton in reparatiile de la spital. „Lucrarile s-au facut de catre furnizor, firma turca. Eu nu stiu cu cine a incheiat contracte de reparatii furnizorul. Aceste lucrari s-au facut pana pe 19 martie. Pana la 20 martie se putea intra in spital fara nici un aviz. Dupa data 20 martie se putea intra in spital numai cu avizul Euronest”, a spus Alina Popa.

L-am contactat telefonic si pe Maricel Popa. L-am intrebat daca firmele sale sunt implicate in lucrarile de reparatii de la Letcani. „Nu stiu despre ce vorbiti”, a spus Maricel Popa.

Am vrut sa-l mai intrebam daca firmele sale incaseaza bani pentru aceste lucrari de reparatii dar a inchis telefonul. Daca firmele lui Popa incaseaza bani din aceasta afacere  scandaloasa care ne-a costat 14 milioane de euro  atunci este strigator la cer. Asteptam ca actuala conducere liberala a CJ sa faca lumina. Reamintim ca acest spital a fost furnizat de firma turca, SDI Global LLC din Ankara in urma unei proceduri de achizitie scandaloase. In articolul cu titlul „Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma. Documente explozive”, publicat in data de 23 septembrie 2020 am aratat ca initial Euronest, primise o oferta de 10,2 milioane euro dar a preferat sa cumpere acelasi spital cu 13,2 milioane euro. De asemenea, asteptam ca si DNA sa-si duca ancheta pana la capat.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.