Despagubiri de 150.000 euro pentru o ieseanca schilodita pe trecerea de pietoni

2102

@ Ieseanca Daniela Dolores Acatincai a fost lovita pe o trecere de pietoni din cartierul Alexandru cel Bun, pe care traversa regulamentar @ Soferul unui Logan a lovit-o din plin, masina a luat-o pe capota si a izbit-o la 8 metri de trecere @ Curtea de Apel Iasi a decis definitiv ca femeia sa fie despagubita definitiv cu 150.000 euro @ „Este o despagubire justa avand in vedere ca doamna Acatincai, clienta mea a suferit foarte mult in urma acestui accident”, a spus Razvan Cardoneanu, avocatul femeii

Ieseanca care a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni din cartierul Alexandru cel Bun pe care o traversa regulamentar a obtinut despagubiri de 150.000 decizia fiind definitiva printr-o decizie a Curtii de Apel (vezi aici).  Ieseanca Daniela Dolores Acatincai  a primit aceste despagubiri deoarece in urma  accidentului care s-a produs pe data de 14 octombrie 2012 la ora 22.00 a  ramas cu o infirmitate la un picior. De altfel, dupa accident femeia a avut nevoie de 90 de zile de ingrijiri medicale. „Persoana vătămată în timp ce se deplasa către domiciliul său s-a asigurat că nu trece nicio mașină, iar apoi angajat în traversare pe marcajul pietonal, pe sensul de mers către Dacia. Persoana vătămată reține că, ajunsă la axul străzii, înainte de a traversa cealaltă jumătate a trecerii pentru pietoni, nu a văzut nici un autoturism, iar după ce a făcut 2-3 pași a văzut că, din dreapta se deplasează un taxi spre ea, cu viteză, fără a avea intenția de a opri. Nu a avut timp să reacționeze și a fost lovită în partea dreaptă a corpului, ajungând pe capota autoturismului, suferind vătămări în zona genunchiului drept și a umărului drept, iar după impact a căzut pe carosabil la o distanță de circa 8 metri, fiind proiectată oblic, de pe banda a doua de mers pe banda unu. În momentul căderii s-a lovit la glezna stângă, șoldul stâng și în zona capului, și-a pierdut cunoștința pentru câteva clipe și își amintește că țipa de durere, iar un bărbat i-a spus să nu se miște până la sosirea ambulanței. Conducătorul autoturismului taxi care o accidentase a coborât din autoturism, dar a rămas în fața taxiului. Persoana vătămată a precizat că zona trecerii pentru pietoni era bine luminată, iar ea traversa de pe celălalt sens de mers, astfel că șoferul avea o vizibilitate totală a zonei producerii accidentului și putea să o vadă, însă nu a auzit nici un zgomot de frânare”, se arata in sentinta judecatorilor.

„Am incasat primii bani”

Femeia a fost reprezentata in justitie de cunoscutul avocat . „Este o despagubire justa avand in vedere ca doamna Acatincai, clienta mea a suferit foarte mult in urma acestui accident. Am pus sentinta in executare si am incasat deja o transa de bani. Mai avem de facut unele demersuri pentru a incasa si diferenta de bani”, a spus Razvan Cardoneanu. Soferul de taxi se numeste Octav Sacrieru.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.