Avocat condamnat la Iaşi! Bărbatul spune că a vrut să-şi ajute o vecină care suferise o criză! FOTO

922
Anatole Cenusa si Parchetul Curtii de Apel
Anatole Cenusa si Parchetul Curtii de Apel

@ Un avocat a fost pedepsit de magistraţi ieri la Iaşi @ Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat pe Anatole Cenuşă la pedeapsa rezultantă de 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis @ La audieri, membrul Baroului Iaşi a recunoscut fapta, dar a susţinut că a vrut să+şi ajute o vecină, care ar fi avut o criză de sănătate

Un alt avocat a fost pedepsit de magistraţi ieri la Iaşi. Asadar, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat ieri pe Anatole Cenuşă la pedeapsa rezultantă de 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis.

„Condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară, Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva” sau în cadrul Consiliului Local Iaşi – Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat magistratii ieseni.

Avocat acuzat de conducere fără permis

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al avocatului Anatole Cenuşă a început pe data de 11 octombrie 2023.

„Pe 17.06.2023, la ora 22:12, patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei II de Poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism marca Toyota, condus de către numitul Anatole Cenuşă. Cu ocazia controlului, acesta a declarat că nu are dreptul de a conduce autovehicule deoarece permisul este suspendat, fiind apoi dus la Secţia II de Poliţie, unde, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că acesta are dreptul de conducere suspendat. Din adresa nr. 332713/3.08.2023 emisă de Serviciul Rutier rezultă că, pe data de 17.06.2023, inculpatul figura cu dreptul de a conduce cu restricţii – reţinut, neavând drept de circulaţie”, au afirmat anchetatorii.

Anatole Cenuşă a spus că a vrut să-şi ajute o vecină

În faţa magistraţilor, avocatul ieşean și-a manifestat neechivoc voința ca judecata să se facă potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii. În declarația dată în fața instanței, Anatole Cenuşă a precizat că recunoaşte săvârșirea infracțiunii pentru care a fost trimis în judecată în modalitatea descrisă în rechizitoriul procurorului. Cu toate acestea, în esenţă, el a adus circumstanţieri de ordin obiectiv şi subiectiv care nu au fost analizate şi reţinute de procuror în rechizitoriu, legate de împrejurările în care, şi respectiv motivul pentru care a decis să conducă autoturismul deşi avea dreptul de a conduce suspendat, şi anume acela al asigurării medicamentelor necesare unei vecine, care a avut o criză de tensiune.

„Pe 17.06.2023, în cursul serii, inculpatul a fost anunţat de către martora că numita, vecina sa, persoană în vârstă şi bolnavă, a făcut o criză de tensiune şi se simte foarte rău, rugându-l să îi ducă de urgenţă nişte pastile. Întrucât ştia că nu are dreptul de a conduce autovehicule, urmare a respingerii cererii de prelungire a dreptului de a conduce într-un alt dosar aflat la acel moment în faza apelului pe rolul Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie, inculpatul a cerut ajutorul martorilor pentru a-l conduce cu autoturismul său până pe strada pe care locuia numita, însă primul nu a putut întrucât avea nişte probleme de sănătate şi luase pastile care nu-i perimiteau să conducă iar cel de-al doilea nu avea asupra lui permisul, fiind la domiciliul său.

În continuare, inculpatul s-a dus în apartament să ia medicamentele şi i-a rugat pe cei doi să îl ajute să găsească un taxi între timp cu care să se deplaseze, aceştia încercând să găsească un taxi în staţia aflată la circa 100 de metri distanţă, dar nu au găsit, astfel că inculpatul a urcat în autoturismul personal marca Toyota cu scopul de a se deplasa catre locul in care sta numita, pentru a-i duce medicamente”, au incheiat magistratii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.