Bojdeuca lui Ion Creangă va fi restaurată mai repede decat s-a prevăzut. Alexe: ’’ Îi vom reda frumusețea’’

247
lucrari reparatii bojdeuca lui Ion Creanga-
lucrari reparatii bojdeuca lui Ion Creanga-

@ Lucrările de restaurare a bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău se desfășoară intr-un ritm alert @ Consiliul Judetean Iasi condus de Costel Alexe a alocat 2,5 milioane lei pentru acest obiectiv

Președintele Consiliului Judetean Iași și vicepresedintele Sorin Afloarei au verificat astăzi lucrarile de restaurare ale bojdeucii lui Ion Creangă. Lucrările sunt finantate printr-un proiect transfrontalier implementat de Consiliul Județean Iași a cărui valoarea depășește 2,5 milioane de lei. Lucrările au început în luna mai a acestui an, iar perioada de implementare este de 18 luni. ‘’Lucrările de reabilitare și restaurare a bojdeucii lui Ion Creangă și a întregului ansamblu muzeal sunt executate într-un ritm rapid și sperăm că vor fi finalizate mult mai repede decât a fost prevăzut. Este fundamental ca în perioada următoare să recuperăm tot timpul pierdut de guvernările de la Consiliul Județean Iași și să redăm Iașului frumusețea instituțiilor de cultură. Mă bucur când aflu că turiști din întreaga țara vin să viziteze bojdeuca lui Ion Creangă și am încredere că de acum încolo se vor bucura și mai mult de istoria noastră, a ieșenilor”,  a menționat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

La randul sau, vicepresedintele Sorin Afloarei a adaugat ca administrația liberală de la nivelul Consiliului Județean Iași își dorește să continue investițiile în proiectele majore ce vizează modernizarea și promovarea monumentelor istorice, acestea fiind parte din identitatea noastră și patrimoniului cultural ieșean. ‘’Un proiect drag sufletului meu ce privește restaurarea Bojdeucii ”Ion Creangă”, avansează într-un ritm rapid și îmi dă încredere că vom reuși finalizarea lui înainte de termen. În acest moment se stabilizează și se consolidează terenul, se înlocuiește pavimentul de pe gradene și se toarnă o fundație nouă la clădirea bojdeucii’’, a spus Sorin Afloarei, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi.

Iașul va avea cel mai mare aeroport din Moldova. Alexe a obtinut fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.