Un ginecolog a abuzat de prezența a sute de femei care au intrat in cabinetul sau. Reacție fermă a autorităților

1658
medicul Mihai Botez
medicul Mihai Botez

@ Medicul ginecolog Mihai Botez păcălea femei cu un anunț de angajare pentru a le aduce în cabinetul său de pe strada Luca Arbore nr.10 din Iași @ Când ajungeau acolo li se cereau documentele iar medicul le folosea pentru a completa niste documente in vederea decontarii unor fonduri pentru servicii medicale neefectuate de la Casa de Asigurari de Sanatate @ În acest fel medicul a încasat ilegal de la stat 353.120 lei @ Un control al CAS a descoperit neregulile și i-a imputat banii iar in raport mai scrie că au fost ‘’sesizate organelle abilitate’’ ceea ce se poate intelege ca s-a formulat si o plangere penala

Medicul Mihai Botez se luptă din răsputeri in justiție pentru a păstra o sumă impresioantă de bani pe care a încasat-o de la stat după ce a păcălit sute de femei să intre în cabinetul său Medical Center Themis Art, de pe strada Luca Arbore nr.10 din Iași. În urma unui raport de control intocmit de  Casa de Asigurari de Sanatate Iasi medicul are de returnat 307.168 lei pentru serviciile medicale neefectuate dar decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate în perioada iunie 2016-mai 2019 plus penalități în valoare de 45.952 lei in total 353.120 lei. Controlul a fost efectuat dupa ce mai multe femei au sesizat faptul ca erau pacalite sa intre in cabinetul medicului ginecolog Mihai Botez cu un anunt de angajare publicat in ziarul Evenimentul. După ce intrau pe ușa cabinetului li se cereau actele de identitate si cardul de sănătate după care erau inregistrate ca si cum le-ar fi fost efectuate consultatii, analize si alte examinari iar Mihai Botez incasa contravaloarea acestora de la Casa de Asigurari de Sanatate. În realitate serviciile facturate nu erau efectuate. ‘’Pacienții intervievați prin sondaj din raportarea cabinetului pentru luna mai 2019 au infirmat faptul că s-ar fi prezentat la cabinetul din strada Luca Arbore nr.10 din Iași in vederea beneficierii de consultatii medicale. Acestia au declarat ca nu au beneficiat de serviciile raportate si decontate la CAS de dr. Botez Mihai prin firma Medical Center Themis Art. Toți pacienții intervievați au declarat că s-au prezentat la un interviu la cabinetul dr. Botez Mihai în vederea susținerii unui interviu de angajare in baza unui anunț găsit in ziarul Evenimentul. La interviu le-au fost solicitate cartea de identitate, cardul de sănătate, in vederea introducerii într-o bază de date pentru a fi identificați și a li se face ulterior un dosar medical’’, se arata in raportul de control al CJAS.

Sute de femei au fost păcălite in acest fel. Mihai Botez le dădea el trimitere la medic femeilor pe care le ‘’consulta’’. De exemplu in septembrie 2016, Mihai Botez a raportat 516 consultatii. În fiecare luna in perioada  iunie 2016-mai 2019 a raportat cateva sute de femei ‘’consultate’’. În urma controlului s-a decis rezilierea contractului incheiat de Medical Center Themis Art cu CAS in anul 2018 si, în plus in raport mai scrie că au fost ‘’sesizate organelle abilitate’’ ceea ce se poate intelege ca s-a formulat si o plangere penala. Mihai Botez a contestat la Tribunal raportul de control intocmit de CAS (vezi aici).

Tanara mama si bebelusul infectati cu stafilococ auriu in Spitalul Arcadia. „Viata a devenit un cosmar”

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.