Bombă! Polițiști de la Rutieră achitați pentru corupție

1652
Politia Rutiera Iasi
Politia Rutiera Iasi

@ Tribunalul Iasi a decis in urma cu cateva minute sa-i achite pe doi politisti de la Rutiera din Iasi, Cristian Nechifor si Mihai Gabriel Doban

Sentinta de achitare intr-un dosar de corupție in care au fost trimisi in judecata doi politisti angajati ai Serviciului Rutier Iasi. Astfel, magistratii  Tribunalului Iasi au decis ca politistii Cristian Nechifor si Mihai Gabriel Doban (vezi aici). „Magistratii Tribunalului si-au facut datoria si au constatat ca faptele care le sunt  imputate celor doi politisti nu sunt reale, nu au putut fi probate. S-a facut dreptate”, a spus Radu Irimia, avocatul lui Nechifor.

Reamintim ca cei doi politisti de la Rutiera au fost trimisi in judecata de DNA Iasi doarece ar fi intervenit pe langa niste agenti, colegi de-ai lor sa nu aplice amenzi unort soferi care au fost prinsi circuland peste viteza legala. „Inculpatul Nechifor Cristian, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu atribuții de control în cadrul Serviciului Poliției Rutiere al IPJ Iași, a determinat un agent constatator să-și încalce atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 109 din OUG 195/2002 și să nu aplice sancțiunile legale (amendă și puncte de penalizare) față de un conducător auto ce fusese depistat, la data de 27 septembrie 2008, conducând cu un autoturism cu o viteză peste limita legală pe acel sector de drum. La data de 14 noiembrie 2008, inculpatul Nechifor Cristian a determinat același agent constatator să-și încalce atribuțiile de serviciu și să nu aplice sancțiunile legale (amendă, puncte de penalizare și reținerea permisului) față de un alt conducător auto ce fusese depistat conducând un autoturism cu o viteză peste limita legală pe acel sector de drum.

Inculpatul Doban Gabriel Mihai, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu atribuții de control în cadrul Serviciului Poliției Rutiere al IPJ Iași, la data de 20 septembrie 2008 a determinat un agent constatator să-și încalce atribuțiile de serviciu prevăzute de art. 109 din OUG 195/2002 și să nu aplice sancțiunile legale (amendă și puncte de penalizare) față de un alt conducător auto ce fusese depistat conduc autoturism cu o viteză peste limita legală pe acel sector de drum”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.