Iasicon își bate joc de joc de o investiție care poate aduce Iașului 100 milioane euro

1193
Titel Sinescu, Iasicon lansare Iasi Industrial Parc
Titel Sinescu, Iasicon lansare Iasi Industrial Parc

@ Lucrările pentru construirea in comuna Lețcani, la marginea drumului european a primului Parc Industrial din județul Iași sunt intârziate de firma de constructii Iasicon SA, cea care a castigat licitatia pentru edificarea obiectivului @ Obiectivul este realizat din fonduri guvernamentale în valoare de 8 milioane lei @ Studiile au aratat ca Iasi Industrial parc va aduce in plus, in judetul Iasi fonduri sub forma de investitii de peste 100 milioane euro @ „Nu inteleg de ce firma Iasicon nu se apuca de lucrari, eu am semnat in urma cu o luna autorizatia de construire si ordinul de incepere a lucrarilor”, a spus Iași Industrial Park

Iasicon, compania de constructii patronata de Titel Sinescu este abonata de ani de zile la lucrari finantate de stat dar si-a facut un obicei din a le preda cu intarziere. Astfel, a trecut o luna de cand autoritatile judetene si locale au semnat autorizatia de construire si ordinul de incepere a lucrarilor de realizare a primului parc industrial, Iași industrial Parc si cu toate acestea, firma de constructii care a castigat licitatia de edificare a obiectivului nici macar nu s-a apucat de treaba. „Nu inteleg de ce firma Iasicon nu se apuca de lucrari, eu am semnat in urma cu o luna autorizatia de construire si ordinul de incepere a lucrarilor. Aceasta intarziere nu este normala atat timp cat sunt fondurile necesare si am predat amplasamentul”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Asta in conditiile in care, conform studiilor, s-a estimat ca dupa ce va fi dat in folosinta Iasi Industrial Park va atrage suplimentar in judetul Iasi, fonduri de peste 100 milioane euro. ”Ne propunem, prin Iasi Industrial Park, sa atragem investitii de aproximativ 100 milioane de euro si astfel sa crestem PIB-ul judetului nostru si sa dezvoltam cat mai mult mediul de afaceri local”, a declarat Costel Alexe, președinte al CJ Iasi, in momentul in care s-a anuntat demararea proiectului si predarea amplasamentului.

Iasicon: „Incepem lucrarile, am mai facut niste studii”

 

Titel Sinescu, patronul Iasicon nu a raspuns la telefon. Am discutat insa cu Gheorghe Băean, directorul companiei de constructii. „Am mai facut niste studii geotehnice deoarece panza freatica este mai sus de cat este prevazut in proiect. O sa demaram lucrarile in aceste zile. O sa vedeti ca in maxim o luna o sa realizam o buna parte din lucrari”, a spus Gheorghe Baean.

Intr-o editie anterioara in articolul ”Gigantul Iasicon și-a frânt gâtul într-un proiect european de milioane euro. Amendă uriașă”, am aratat ca Iasicon a intarziat si lucrarile de extindere a retelei de canalizare din judetul Iasi, obiectiv finantat cu fonduri europene.

Ce este Iași Industrial Park

Iasi Industrial Parc
Iasi Industrial Parc

 

Iași Industrial Park va fi primul parc industrial din județ, administrat de Consiliul Județean Iași. Acesta va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de 18,6 hectare, la intrarea în Lețcani vis a vis de Sandra Automobile. În luna septembrie, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, care presupun construirea unei clădiri administrative și a unui drum, amenajarea terenului și realizarea rețelelor de utilități. Iași Industrial Park va fi un incubator de dezvoltare pentru companii care activeaza exclusiv in domeniul productiei industriale. Obiectivul este realizat din fonduri guvernamentale în valoare de 8 milioane lei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.