Funcționară băgată ieri la închisoare in dosarul Mafiei Samsarilor de Animale

5014
Costela Brânzanu
Costela Brânzanu

@ Costela Brânzanu, angajata Oficiul pentru Ameliorare si Reproducere in Zootehnie (OARZ) Iasi a fost condamnata ieri de Curtea de Apel la o pedeapsă de 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Curtea de Apel Iasi a condamnat-o ieri definitive la o pedeapsă de 4 ani de inchisoare cu executare pe Costela Brânzanu, angajata Oficiul pentru Ameliorare si Reproducere in Zootehnie (OARZ) Iasi (vezi aici). Aceasta a fost condamnata pentru savarsirea infractiunii de luare de mita fiind acuzata ca primit mita pentru eliberarea unor documente care permiteau sacrificarea ilegala a unui numar de peste 206 de cai. Alaturi de aceasta functionara au mai fost trimisi in judecata si cei care i-au dat mita, niste samsari de animale pe nume Gheorghe Ghimpu si Zenovia Radu Prinsi in flagrant. Gheorghe Ghimpu a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni cu suspendare iar Radu Zenovia a fost condamnata la 2 ani cu suspendare.

Prinși in flagrant

Pe 14 februrie 2018 Costela Brânzanu a fost prinsa de procurori dupa ce ar fi primit 1.500 de lei. In schimbul acestei sume se pare ca angajata OARZ ar fi „predat” o punga cu 206 pasapoarte pentru transportul si sacrificarea animalelor. Acestea ar fi fost intocmite pe ascuns fara sa se respecte prevederile legale. Sacosa respectiva ar fi fost inmanata de Zenovia Radu, complice cu Gheorghe Ghimpu, samsar de animale. Schimbul s-ar fi facut in zona Garii Iasi, undeva pe langa McDonald’s. Cand a fost intrebata de anchetatori ce cauta suma la ea in buzunar, Costela a declarat ca banii ii apartin si ar urma sa plateasca o rata la banca, negand ca ar fi primit vreun leu de la samsari.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.