Camioane cu legume furate de tigani in perioada Covid. Actiune in forta a Politiei iesene. Video

5893
perchezitii Zanea
perchezitii Zanea

@ Politistii ieseni au efectuat astazi 14 perchezitii domiciliare in cartierul de rromi Zanea din comuna Ciurea @ Dupa perchezitii 11 tigani au fost retinuti pentru inselaciune @ Tiganii comandau legume iar dupa ce expeditorii descarcau camioanele in curtile lor erau luati la fuga fara sa li se achite marfa

Politistii ieseni Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea si procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au efectuat astazi perchezitii in cartierul de rromi Zanea, actiunea fiind organizata pentru a obtine probe intr-un mega-dosar de inselaciune. Potrivit unor surse, in special in aceasta perioada de carantina, tiganii din ’’clanul Ferdinand’’ au comandat de la diferite firme, cantitati mari de legume (cartofi, ceapa, patrunjel etc) iar dupa ce camioanele descarcau marfa in curtile lor, soferii si ceilalti expeditori erau pusi pe fuga cu amenintari iar legumele nu mai erau achitate. In urma perchezitiilor de astazi 11 persoane cu vârste între 16 și 68 de ani au fost retinute si cel mai probabil vor fi arestate. ’’La data de 16 aprilie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de cazdin cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat 14 percheziții domiciliare, pe raza comunei Ciurea, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune’’, se arata intr-un comunicat al IPJ.

’’Cantitati foarte mari’’

Politia a mai transmis ca faptele de inselaciune au inceput in anul 2017. Potrivit unor surse cele mai mari cantitati de legume au fost comandate insa in aceasta perioada de carantina. ‚’Din investigațiile efectuate a rezultat că, în anul 2017 și începând cu anul 2020, mai multe persoane, din comuna Ciurea ar fi comandat produse agricole (cartofi, ceapă, etc.) în cantități foarte mari, iar după ce produsele le-ar fi fost livrate, aceștia ar fi condus vânzătorii în zona bancomatelor, sub pretextul de a scoate bani, însă ulterior nu ar fi achitat contravaloarea produselor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei’’, se mai arata in comunicat.

Actiunea Politiei a beneficiat si de sprijinul Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.