Comună distrusă de dosare penale. Primarul condamnat trimis din nou în judecată de procuror

1077
Ciprian Aiojoaei
Ciprian Aiojoaei

@ Ciprian Aiojoaei, fostul primar al comunei Oțeleni care și-a pierdut mandatul după o condamnare penală a fost trimis din nou în judecată de procurori, zilele trecute @ De această dată Aijoaei este acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis

Ciprian Aijoaei, cel care a pierdut mandatul de primar la Oțeleni, în urma unei condamnări penale, nu vrea să renunțe până nu distruge comuna. Aiojoaei vrea să lase din nou comuna fără primar, imediat după alegeri. Astfel, Aiojoaei a anunțat că va candida pentru un nou pentru postul primar al comunei Oțeleni în condițiile în care zilele trecute a fost trimis din nou în judecată de procurori. Astfe, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman l-a trimis în judecată pe Aiojoaei pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis (vezi aici). Mai exact, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a sesizat instanța cu un acord de recunoaștere a vinovăției ceea ce înseamnă că Aijoaei a acceptat deja o nouă condamnare penală, potrivit unor surse, până la 2 ani de închisoare cu suspendare. Însă, de regulă pedepsele cu suspendare vin la pachet și cu interzicerea unor drepturi cum ar fi acela de a ocupa o funcție publică, la fel cum a pățit Aiojoaei în anul 2016, după ce a fost nevoit să plece din funcție după condamnarea pentru purtare abuzivă. Asta înseamnă că dacă va fi reales există șanse mari ca Aijoaei să fie din nou suspendat, în urma acestei condamnări. Aijoaei și-a pierdut permis în data de data de 12.02.2021, ora 12.33 după ce a fost oprit de Poliție deoarece a circulat pe contrasens cu autoutilitara sa, în interiorul localităţii Sagna, pe DJ 207 A. Acesta a fost sancționat cu o amendă în sumă de 870 lei, precum şi anularea sancţiunii complementare privind suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 zile. Aiojoaei a contestat sancțiunea dar în data de 20.09.2023 a pierdut procesul definitiv la Tribunalul Neamț (vezi aici). Însă, deși avea permisul suspendat Aiojoaei s-a urcat din nou la volan, fiind prins conducând, la sfârșitul anului trecut pe raza municipiului Roman. De aceea, a fost trimis în judecată zilele trecute, pentru conducere fără permis.

Un ‘’primar’’ recidivist

Este interesant că procurorii au acceptat să negocieze cu Aiojoaei o pedeapsă cu suspendare în condițiile în care acesta are deja în cazier o condamnare, cea care i-a adus suspendarea din funcție în anul 2016 la trei luni după ce a fost reales. Astfel, în 2016,  Ciprian Aiojoaei, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare pentru comportament abuziv față de consilerul Robert Benchea. Aiojoaei l-a agresat verbal pe Benchea într-o ședință a Consiliului Local. De asemenea, Aiojoaei a mai primit o amendă penală de 1.200 lei pentru că s-a comportat abuziv față de o localnică, Consela Adăscăliței, în fața Primăriei. Faptele s-au petrecut la câteva zile distanță una de cealaltă. Acest i-a adus și o interdicție de a fi ales în funcții publice timp de doi ani și obligația de a presta 60 de zile de muncă neremunerate în folosul comunității. Acum scenariul de poate repeta.

Asa vine Lombardia la noi!. Sute de colete din Italia si Franta distribuite ieri intr-o comuna ieseana

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.