CONCERT SIMFONIC SI TARGURI DE MARTISOARE, LA PALAS

773

Primăvara este întâmpinată cu muzică, în ansamblul Palas. În acest week-end, melomanii sunt invitați la un concert vocal-simfonic special, susținut de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași. Și cei care caută simboluri cu șnur roșu și alb sunt așteptați la târgurile de mărțișoare realizate de artiști plastici, meșteri populari și artizani handmade.

Sâmbătă, pe 2 martie 2019, de la ora 19.00, anotimpul verde vine pe note muzicale în ansamblul Palas. Iubitorii muzicii clasice și nu numai vor avea prilejul să asculte „Coruri din Opere”, un spectacol de excepție, susținut de Corul Academic „Gavriil Musicescu” și orchestra simfonică din cadrul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași. În interpretarea vertiginoasă a membrilor corului, dirijați de Doru Morariu, acompaniați de talentații instrumentiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, în Atrium Palas Mall vor răsuna partituri de coruri celebre.

Până vineri inclusiv, 1 martie 2019, parterul Atriumului Palas Mall găzduiește Sărbătoarea Primăverii. Aproximativ 40 de maeștri ai lucrului manual și meșteri populari își prezintă creațiile făurite cu măiestrie, pentru toate preferințele. Mărțișoare florale, cu motive tradiționale, din fimo, piele, lemn, materiale textile, cusute sau sculptate, realizate prin tehnica origami, steampunk sau quilling, prelucrate din metal și multe alte piese unicat sunt disponibile în nenumărate modele. Clienții vor găsi la târgul dedicat primăverii și accesorii și bijuterii create din diverse materiale, cu forme deosebite și culori vii, felicitări handmade, cutii de podoabe pictate manual, tablouri, decorațiuni, pălării etc.

Cei care doresc să-și impresioneze apropiații cu un mărțișor aparte sunt așteptați la „Atelierul Artistului”, care se desfășoară în zona magazinului Zara, până pe 3 martie inclusiv. Evenimentul reunește 12 artiști vizuali și designeri locali, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, care încântă privirile cu obiecte realizate prin tehnici plastice. Mărțișoare din sticlă, ceramică, piele, lemn sau mecanisme de ceas, dar și bijuterii unicat, piese vestimentare, agende îmbrăcate în coperți din lemn sau piele personalizate, felicitări desenate manual, accesorii din piele cu motive tradiționale, tablouri, păpuși, obiecte decorative și multe altele sunt propunerile „Atelierului Artistului”.

Duminică va fi o zi cu spectacole susținute de prichindei. De la ora 11.00, în Atrium vor defila prichindeii de la FirstModels, iar de la ora 13.00, pe scenă vor urca micii artiști de la Palatul Copiilor. De la ora 15.00, ștrengarii de la Academia Show Kids vor face spectacol, iar de la ora 17.00, publicul este invitat la un concert al Petran Music School.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.