Directorul Spitalului de Căi Ferate condamnat la închisoare. Medicul a fost prins băut

3627
Mihai Glod cu un pahar in mana
Mihai Glod cu un pahar in mana

@ Medicul Mihai Glod, directorul Spitalului de Căi Ferate din Iași a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice @ Mihai Glod a fost prins băut in timp ce conducea mașina pe șoseaua Păcurari

Judecătorii l-au condamnat recent pe şeful unui spital din Iaşi. Asta, după ce medicul a urcat băut la volan. Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Mihai Glod la 1 an de închisoare, cu amânare (vezi aici), pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Oamenii legii au afirmat că şeful Spitalului Căi Ferate Iaşi a fost prins „aghesmuit” în trafic pe data de 7 august 2020. Sentinţa nu a fost contestată de către renumitul doctor ieşean. Procesul penal al lui Mihai Glod a început pe data de 17 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată pe şeful Spitalului Căi Ferate (CF) sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Avea o alcolemie de peste 1 la mie

Şeful Spitalului Căi Ferate a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu mai bine de 2 ani după ce a fost oprit de polițiști pe o strada din municipiul Iași și a fost pus să sufle în fiolă „Pe data de 7 august 2020, în jurul orei 2:10, inculpatul M.G., în vârstă de 62 de ani, medic, a condus autoturismul marca Audi pe drumurile publice din municipiul Iaşi. Acesta a fost oprit pe șoseaua Păcurari de către un echipaj de Poliţie”, au menţionat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Anchetatorii ieşeni au constatat că renumitul chirurg avea o alcoolemie destul de ridicată. Astfel, oamenii legii au arătat că Mihai Glod, şeful Spitalului Căi Ferate, avea peste 1 la mie alcool pur în sânge. „Inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,59 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă prelevată, respectiv o alcoolemie în descreştere, de 1,39 grame la mie alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă recoltată”, au subliniat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Manager din anul 2000

Doctorul Mihai Glod a absolvit medicina în 1987. Acesta s-a specializat pe Chirurgie generală. Potrivit acestuia, competenţele sale sunt în domeniile chirurgie laparoscopică, vasculară, endocrină şi ginecologică. Medicul ieşean a fost şef de secţie, apoi a devenit manager al Spitalului Căi Ferate din Iaşi. Glod a deținut această funcție după ce a câștigat concursul organizat pentru post, la care a obținut nota finală 9.96. „În conformitate cu prevederile OMT nr. 206/2016, privind Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică, la spitalele publice din subordinea Ministerului Transporturilor, după susținerea tuturor probelor, candidatul dr. Mihai Glod a obținut nota finală 9.96, fiind declarat admis“, se arăta în decizia comisiei de concurs a Spitalului Clinic Căi Ferate Iași. La interviul de selecție, Mihai Glod a primit nota 10 de la toți membrii comisiei, proiectul depus și susținerea acestuia au fost evaluate tot cu nota 10, în timp ce, la testul-grilă, chirurgul Mihai Glod a obținut nota 9.90. Glod a deţinut funcția de manager din anul 2012, el ocupând acest post și între 2000 și 2004.

Sentință definitivă! ‘’Doctorul inimii’’ judecat pentru corupție după 3 ani de tergiversări

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.