In sfarsit, Spitalul Spiridon cumpara aparatul care salveaza mii de vieti

1592
Angiograf
Angiograf

@ Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sfantul Spiridon din Iasi a lansat procedura de achizitie a unui angiograf, aparat de care au nevoie anual mii de pacienti cardiaci din zona Moldova  @ Angiograful este folosit de cardiologia interventionala in situatii  precum montarea de stenturi pe arterele infundate @ De asemenea spitalul va mai cumpara  un Computer Tomograf cu 64 de slice-uri (secvente de analiza)

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sfantul Spiridon din Iasi va cumpara mult-asteptatul angiograf, aparat  folosit de medicii cardiologi pentru diagnosticare si interventii care pot duce inclusiv la salvarea pacientilor care au suferit un infarct. Acest  aparat se foloseste printre altele la montarea stenturilor pe vasale de sange infundate. In fiecare an mii de pacienti din judetele Moldovei au nevoie de astfel de interventii. Procedura de achizitionare a acestui aparat se afla inca in faza de derulate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP). S-a ajuns in faza in care ofertantilor li s-a cerut sa completeze unele documente. Achizitia este posibila deoarece, Spitalul Spiridon a primit de la Ministerul Sanatatii fonduri de 10 milioane lei cu destinatia speciala de achizitie aparatura medicala printre care si un Computer Tomograf cu 64 de slice-uri (secvente de analiza) dar si un aparat de radiologie. „Am pregatit deja spatiile pentru toate aparatele pe care le cumparam. Angiograful merge la cardiologie. Noul CT cu 64 de slice-uri il va inlocui pe cel din spital care are norma de casare. Reamintesc ca mai avem un CT la UPU. Procedura de achizitie este in faza finala. Eu estimez ca la inceputul lunii septembrie angiograful va deveni functional”, a spus pentru Dezvaluirea.ro, Ioan Barliba, managerul Spitalului Sfantul Spiridon.

Unul din medicii din spital care va opera cu acest angiograf este Nicolae Dan Tesloianu. De altfel, aceste cere de ani de zile conducerii Spitalului Spiridon sa cumpere un angiograf.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.