Dispare Cinema Copou. Mega Image a obtinut autorizatia de magazin

4302

@ Firma Mega Image SRL a obtinut luna trecuta autorizatia de construire pentru a transforma Cinema Copou in magazin @ Cladirea se va schimba radical dar noul magazin, care va fi destul de mare, nu va avea locuri de parcare

Dupa doi ani de demersuri firma Mega Image a obtinut de la Primaria Iasi autorizatia care-i permite sa transforme Cinema Copou, in magazin. Astfel, Primaria Iasi a eliberat pentru Mega Image SRL autorizatia de construire nr. 247/16.03.2020 privind ‘’schimbare destinatie din cladire cinema COPOU in spatiu comercial, desfiintare gradene interioare, realizare supanta noua etaj,amenajari interioare, recompartimentari), amenajari exterioare trepte si rampa de acces aprovizionare, restaurare placari ceramice existente la nivelul fatadelor si placari exterioare fatade, amplasare firma luminoasa’’.

Desi cladirea are o suprafata construita de 807 mp noul magazine nu va avea suficiente locuri de parcare. Se pare insa ca aceasta companie reuseste cu ajutorul primariei sa deschida magazine in locatii unde nu detine suficiente locuri. Nici magazinul deschis in urma cu un an pe bulevardul Pacurari nu are suficiente locuri de parcare. Clientii magazinului parcheaza pe bulevard. Mega Image a inchiriat in anul 2018 de la firma Bax Serv SRL, pentru o perioada de 20 de ani, cladirea fostului Cinema Copou.

Imobilul are o suprafata utila de 800 metri patrati si terenul aferent de circa 1.400 metri patrati. In aceasta cladire va functiona si un magazin Mega Image dar si unele  birouri. S-ar parea ca pentru aceasta cladire Mega Image s-a angajat sa achite o chirie lunara de circa 50.000 lei. Autorizatia a fost eliberata dupa doi ani deoarece procedurile au fost tinute in loc de un dosar penal. Asta deoarece, cei care au utilizat cladirea inainte de 2018 au efectuat unele lucrari fara autorizatie.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.