Foşti şefi ai unui spital din Iaşi, daţi în judecată! Unitatea cere despăgubiri de la ei! UPDATE (EXCLUSIV)

825
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Foşti şefi ai unui spital din Iaşi au fost daţi în judecată @ Unitatea medicală cere despăgubiri de la aceştia @ Dosarul a ajuns recent pe rolul Tribunalului Iaşi, urmând a se stabili primul termen de judecată al litigiului

Foşti şefi ai unui spital din Iaşi au fost daţi în judecată! Unitatea medicală cere despăgubiri de la aceştia. Recent, dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Iaşi, urmând a se stabili primul termen de judecată al litigiului.

Astfel, Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi, i-a dat în judecată pe Bogdan Şaramet şi Ovidiu Gabriel Oprişanu, foşti şefi ai unităţii medicale.

Gabriel Oprisanu
Gabriel Oprisanu

Juristul, chemat în judecată alături de foştii şefi ai Institutului „Socola”

De asemenea, reprezentanţii actuali ai Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi, i-a mai chemat la bară şi pe juristul Corneliu Prepeliţă şi pe Adriana Tărăboanţă, şefa Serviciului de resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS) din cadrul unităţii medicale.

Acum, rămâne ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului civil în răspundere patrimonială. Mai apoi, magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus tote părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Bogdan Şaramet
Un fost subprefect al Iaşului este acuzat oficial de comiterea unor fapte de corupţie

Scandaluri peste scandaluri la unitatea medicală ieşeană

 

De-a lungul ultimilor ani, unitatea medicală ieşeană a cunoscut o serie întreagă de scandaluri. În general, Institutul de Psihiatrie „Socola” s-a confruntat cu probleme legate de angajări sau de proiecte cu diferite fonduri.

UPDATE: De altfel, anchetatorii ieşeni au intrat pe fir şi, recent, au trimis în judecată angajaţi ai unităţii psihiatrice ieşene. În cadrul acestui dosar, conducerea unităţii medicale încearcă să recupereze un prejudiciu de aproape 9 milioane de lei noi. Este vorba despre daunele câştigate în instanţă de 75 de persoane care au câştigat litigiile de muncă pe care le aveau cu „Socola”. Oamenii fuseseră concediaţi şi au demonstrat în instanţă că acest lucru a fost făcut nelegal.

Conform unor surse judiciare, concedierile au avut loc în perioada în care la conducere se afla Şaramet, însă în dosar a ajuns şi Gabriel Oprişanu deoarece acesta apare într-un raport întocmit de Corpul de Control al ministrului de resort.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest proces civil, în care actualii şefi de la „Socola” solicită despăgubiri de la Bogdan Şaramet, Ovidiu Gabriel Oprişanu, Corneliu Prepeliţă şi Adriana Tărăboanţă.

 

1 COMENTARIU

  1. Incredibil, in ce situație jenantă a ajuns Socola. Sa vedem daca actualii șefi vor reuși să i pună cu botul pe labe pe cei vizați și să recupereze banii, să poată primi salariații macar voucherele de vacanță.
    Tărăboanță asta e eterna, nu s a pensionat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.