Iasul are un nou episcop romano-catolic. Papa Francisc din nou cu gandul la ieseni

1134

@ Episcopul Petru Gherghel a anuntat incetarea mandatului sau in fruntea Diacezei de Iasi si numirea in locul sau a monseniorului Iosif Paulet @ Organizarea vizitei Papei Francis la Iasi (vezi aici) la inceputul lunii iunie a.c a reprezentat o incununare a sfarsitului mandatului Petru Gherghel la conducerea Diacezei

Papa Francisc a numit ieri un nou episcop pentru Diaceza de Iasi, pe monseniorul Iosif Paulet. Anuntul a fost facut chiar de episcopul Petru Gherghel care conduce  diaceza din anul 1978. Cu aceasta ocazia Petru Gherghel a anuntat ca si-a incheiat mandatul. ‘’Dragi prieteni, dragi frati si surori, avem un motiv de mare bucurie! Papa a numit un nou episcop pentru Dieceza de Iasi: Mons. Iosif Paulet. La incheierea mandatului meu de pastor al Diecezei de Iasi, indrept spre Dumnezeu un gând de preamarire pentru toate darurile facute Bisericii noastre locale, in tot timpul istoriei Diecezei de Iasi. Am simtit si am experimentat faptul ca privirea lui Dumnezeu a fost mereu spre noi si continua sa fie indreptata spre poporul nostru credincios’’, a postat Petru Gherghel pe pagina sa de Facebook.

Iosif Paulet, episcop peste 8 judete

Dieceza de Iasi cuprinde credinciosii romano-catolici din opt judete Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Galati, Vrancea. In aceste judete locuiesc 4.680.995 romani, din care 5,2% sunt catolici. Monseniorul Iosif Paulet s-a nascut la 17 octombrie 1954 in localitatea Tamaseni, judetul Neamt, Dieceza de Iasi. A frecventat scoala generala in satul natal pâna in 1969. Studiile liceale le-a absolvit la Seminarul Mic (Scoala de Cantori) in 1973. A urmat cursurile Institutului Teologic din Iasi, unde in 1979 a absolvit cu echivalentul Licentei in Teologie pastorala. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1979, in Catedrala romano-catolica din Iasi, de catre Mons. Jakab Antal, Episcop auxiliar de Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.