Incompetenta de la ISJ a bulversat elevii si profesorii. Farcas a inchis scolile cu doua zile mai devreme

6756
Genoveva Farcas1
Genoveva Farcas1

@ Incompenta crasa la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, condus de Genoveva Farcas care a anuntat in mod gresit scolile in cursul zilei de azi ca se suspenda cursuruile cu 4 zile mai devreme decat stabilise Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta @ Autoritatie judetene au stabilit ca se inched scolile de luni 9 noiembrie

Dovada clara de incompetenta la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi care in cursul zilei de astazi a avut ‘’misiunea’’ de a bulversa conducerile scolilor dar si profesorii si elevii. Astfel, ISJ Iasi condus de Genoveva Farcas a trimis azi o adresa catre toate unitatile de invatamant preuniversitar din Iasi anuntand inchiderea scolilor din cauza fapului ca incidenta infectarilor cu virsul SarCov 2 in judetul Iasi a depasit rata de 3 la o mie de locuitori. Farcas si oamenii sai au instiintat in mod gresit scolile bazandu-se doar pe un proiect de hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in care se propunea inchiderea unitatilor de invatamant pentru o perioada de 14 zile incepand de maine 5 noiembrie. Farcas nu a mai asteptat finalul sedintei Comitetului care a inceput la ora 17.00 si s-a finalizat pe la 19.00 si a anuntat scolile si presa ca activitatea didactica se suspenda de maine, pe 5 noiembrie. Prezentam documentul trimis de Farcas scolilor. Decizia a fost trimisa si presei care a apucat sa publice ca scolile se inchid de maine. Decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta i-a dat ‘’planul’’ peste cap. Autoritatile judetene au decis ca scolile sa se inchida de luni 9 noiembrie si uite asa angajatii din subordinea lui Farcas au trebuit sa munceasca mai mult dupa program si sa trimita catre scoli adrese corectoare pentru a notifica faptul ca unitatile de invatamant  nu se inchide de maine ci de luni. ‘’În cadrul CJSU, s-a facut un proiect de hotărâre inițial care preciza data de 5 noiembrie pentru suspendarea cursurile școlare în modalitatea „faţă în faţă”, apoi, ca urmare a dezbaterilor din CJSU, s-a stabilit data de 9 noiembrie. Am făcut o adresă de revenire care a fost transmisă către toate  școlile din municipiul Iași’’, a transmis in aceasta seara ISJ.

Genovava Farcas castiga 130.000 lei pe an la ISJ. Eroarea comisa o punem si pe seama faptului ca in aceasta perioada DNA Iasi a demarat o ancheta (vezi aici) la ISJ Iasi. Mai precizam ca CJSU a inchis pentru doua saptamani si restaurantele si salile de jocuri dar si activitatile culturale.

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.