Kaufland îi plătește lui Fenechiu 2,1 milioane euro pentru un teren în Iași. Fostul baron PNL dă lovitura

2932
montaj Fenechiu si teren vandut
montaj Fenechiu si teren vandut

@ Firma fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu,  SC Engeko SRL a incheiat cu Kaufland Romania un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren in suprafata de 9.100 mp, in zona Fortus @ Firma lui Fenechiu va primi pentru acest teren nici mai mult nici mai putin de 2.138.970 euro

Intrat intr-un con de umbră dupa ce a iesit din puscarie unde a avut de ispasit doua pedepse cu inchisoarea pentru corupție, Relu Fenechiu, alta data cel mai influent om din Iasi si-ar putea reveni spectaculos cel putin din punct de vedere financiar dupa finalizarea unei tranzactii cu Kaufland Romania. Astfel, pe data de 29 ianuarie ac.c SC Engeko  SRL firma lui Fenechiu a semnat cu Kaufland Romania un ante-contract de vanzare-cumparare pentru o suprafata de 9.100 de metri patrati in zona Fortus, langa Centrul Expozitional. Terenul se  afla in capăt CUG pe partea dreapta a căii de acces care duce catre Poarte 2 Fortus sau catre Tehnopolis acum Vama Iasi, la marginea drumului judetean care duce spre Vaslui prin Ciurea. Conform ante-contractului firma lui Fenechiu va primi pentru acest teren nici mai mult nici mai putin de 2.138.970 euro. Firma lui Fenechiu a cumparat acest teren in anii anteriori de la persoane fizice.

zona teren vandut de Fenechiu
zona teren vandut de Fenechiu

Sechestrat in dosarele de coruptie

Pana la momentul semnarii ante- contractului terenul s-a aflat sub sechestru instituit de ANAF pentru suma de 2,8 milioane euro. Documentul precizeaza ca sechestrul a fost ridicat. Din informatiile pe care le detinem Fenechiu a achitat o parte din prejudiciu iar pentru restul a facut acord de esalonare cu ANAF. Cele doua parti au convenit sa finalizeze contractul de vanzare-cumparare pana la sfarsitul anului. Insa, Kaufland poate renunta la tranzactie daca va constata ca nu poate obtine autorizatii pentru cladiri comerciale. In schimb, daca sefii de la Engeko nu se vor prezenta la notar sa semneze contractul de vanzare-cumparare, firma risca sa plateasca o penalitate de 427.794 euro. Cel mai probabil, ANAF instituise sechestru pe acest teren pentru a recupera prejudiciul (aproape 2 milioane euro) din cele doua dosare de coruptie in care a fost condamnat Fenechiu (vezi aici mai multe detalii).

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.