Lidl Iasi: nou centru comercial in Moara de Foc. Finalul unei tranzactii de 4,3 miloane euro

6305

@ Pe o suprafata de teren din Moara de Foc pe care a cumparat-o de la Compan, Lidl vrea sa amenajeze un nou complex comercial @ Comisia de circulatia a respins propunerea de amenajare a unui sens giratoriu in fata complexului comercial dar a aprobat o noua semaforizare a intersectiei

Comisia de circulatie din cadrul municipalitatii a emis ieri un ultim aviz pentru complexul comercial pe care Lidl Romania vrea sa-l construiasca in Moara de Foc. Astfel, Lidl Romania Societate in Comandita si Compan SA (vanzatorul terenului) au solicitat ca un vederea amenajarii noului complex comercial in intersectia din Moara de Foc sa fie amenajat un sens giratoriu, pe drumul national. Comisia de circulatie a respins aceasta  propunere. „Am stabilit ca este mai bine pentru trafic sa aprobam doar un semafor pentru masinile care urmeaza sa iasa din complexul comercial”, a spus viceprimarul Radu Botez.

Compan a vandut moara

Lidl Romania Societate in Comandita si Compan SA a cumparat de la Compan, vechea moara pe data de 15 iulie 2018. Astfel, SC Compan SA a vandut un teren in suprafata totala de 11.712 metri patrati, situat in municipiul Iasi pe strada Moara de Foc nr.2 si mai multe cladiri din care doua sunt ceva mai mari. Astfel, in primul rand s-a vandut o cladire cu o suprafata construita la sol de 867 mp, cu o suprafata utila la parter de 729 mp, etaj 1- 696 mp, etaj 2-695 mp si etajul 3 cu o suprafata ceva mai mica. Cea de-a doua cladire vanduta este moara care are o suprafata construita la sol de 1.327 metri patrati, compusa din parter cu o suprafata de 1069,84 ,metri patrati, etaj 1-846 mp, etaj 3- 401 mp, etaj 4 – 435 mp. De asemenea, a mai fost vanduta o cladire de birouri ceva mai mica, niste magazii si cabina-poarta. Partile au convenit ca valoarea totala a tranzactiei este de 4,3 milioane euro, iar SC Compan SA a primit jumatate din bani, adica 2.150.000 euro imediat dupa semnarea acestui document.  Contractul de vanzare-cumpare urmeaza sa fie semnat pe 3.03.2020. Planul urbanistic zonal al noului centru comercial a fost aprobat in sedinta Consiliului Local din august 2019. „O sa semnam contractul final cand vor fi  emise toate avizele.  Mai dureaza. Speram sa ne incadram in termen”, a spus Aurel Macovei, directorul Compan SA.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.