Mega-scandal la UMF Iași! Studenții au depus plângere penală împotriva unor profesori

5056
UMF Iasi - rector Viorel Scripcariu-
UMF Iasi - rector Viorel Scripcariu-

@ Profesorii au fost reclamați la Parchet pentru abuz in serviciu si șantaj și asta deoarece nu au permis participarea la examene a unor studenți care  nu erau vaccinați @ Printre cadrele didactive vizate se numără Mihaela Cătălina LUCA- examenul de Boli Infecțioase, Adrian Covic – examenul pentru disciplina nefrologie, Gabriel Dimofte – Chirurgie

Scandal de amploare la UMF Iași. La instituția de invatamant superior condusa de rectorul Viorel Scripcariu, s-a ajuns până acolo încât studenții au depus plângere penală impotriva unor profesori care nu au permis participarea la examene a unor studenți nevaccinați. Plângerea penala vizeaza infractiuni de abuz in serviciu si santaj si a fost depusa de Liga Studenților Iași. „Denunț pentru abuz în serviciu și șantaj împotriva profesorilor UMF Iași care nu primesc studenții nevaccinați la examene. Studenții sunt constrânși și amenințați de cadrele didactice Liga Studenților (LS IAȘI) a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași care au condiționat direct accesul studenților de vaccinarea împotriva covid-19 la examene. În momentul de față se exercită presiuni foarte mari asupra studenților UMF Iași care nu s-au vaccinat din considerente personale sau medicale (sarcină, alăptare, afecțiuni grave cu contraindicații, boli auto-imune etc.), existând o stare de temere permanentă în rândul tinerilor mediciniști, aceștia fiind amenințați că nu vor trece examenele sau că nu vor mai putea ajunge medici”, se arata intr-un comunicat remis de Liga Studentilor Iasi.

Care sunt profesorii vizați

Adrian Covic
Adrian Covic

Plangerea penala a fost formulata de Liga Studentilor deoarece studentilor discriminati le este frica sa  faca demerusi in nume personal. Deși au contactat Liga Studenților (LS IAȘI) pentru a solicita ajutorul organizației, aceștia se tem să realizeze personal demersuri față de conducerea UMF sau să discute cu reprezentanții mass-media fără să aibă imaginea feței și vocea distorsionată”, se mai arata in comunicat.

Mai departe, Liga Studenților enumera profesorii care au discriminat studenții nevaccinați. „Un caz concret de discriminare și abuz a fost înregistrat ieri, când doamna profesoară Mihaela Cătălina LUCA a organizat examenul pentru materia boli infecțioase pentru grupele 4, 5, 6 și 7 din anul VI – seria A în ziua de joi, 27 mai, deci în afara sesiunii ordinare și în afara intervalului de timp pentru care se aplică decizia UMF nr. 516/12.05.2021. La examen au fost primiți doar studenții vaccinați, iar cel puțin 5 (cinci) studenți nu au fost primiți, deși au prezentat testele corespunzătoare. Oral, în fața acestora, prof. Mihaela Cătălina LUCA a susținut că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, i-a cerut personal să nu primească studenții nevaccinați la examene și că, dacă va proceda altfel, își periclitează cariera. Prof. univ. dr. Adrian Covic la examenul pentru disciplina nefrologie, la anul V, a dat afară doi studenți care nu erau vaccinați și i-a batjocorit în fața colegilor.De asemenea, prof. univ. dr. Gabriel Dimofte, titularul disciplinei chirurgie, ar fi afirmat în fața studenților din anul IV, că <<cei care nu s-au vaccinat nici să nu se prezinte la examen>>”, a mai aratat Liga Studenților.

Acestia au mai aratat ca si conf. univ. dr. Dana Turliuc a cerut ca accesul studenților la stagii să se facă pe baza certificatului de vaccinare, deși Ministerul Sănătății a apreciat printr-o adresă înaintată Avocatului Poporului că o astfel de condiționare este discriminatorie, fiind „în afara cadrului legal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.