Nepotul medicului Norocea, consumator de iarbă și băut la volan: închis pentru un accident cu 4 victime

1216
Radu Victor Norocea
Radu Victor Norocea

@ Radu Victor Norocea a fost încarcerat ieri deoarece pe 19 august anul trecut a condus băut, a condus cu peste 100 km/h și în zona Capăt CUG din municipiul Iașu a produs un accident rutier din care au rezultat 4 victime

Motivarea condamnării la o pedeapsă de 2 ani cu executare a lui Radu Victor Norocea, fiul lui Radu Norocea patronul RVR Taxi (acesta la rândul său fiind fiul medicului stomatolog Victor Norocea), scoate în evidență faptul că tânărul a condus băut cu o viteză foarte mare și a produs un accident rutier din care au rezultat 4 victime. Victor Norocea a fost încarcerat ieri după ce Curtea de Apel Iași i-a respins apelul (vezi aici). Radu Victor Norocea băuse două sticle de vin din seara zilei de 18 august până a doua zi pe 19 la ora 5.00 când s-a urcat la volanul bolidului său Mercedes, aparținând bunicului său și, conducând cu o viteză de peste 100km/h, în zona Hotelului Capitol din Capăt CUG a produs un accident din care au rezultat 4 victime. Cei 5 tineri participaseră cu toții la o petrecere care avusese loc la una dintre fete acasă. Pe la 5:00 dimineață cei 5 tineri s-au urcat în mașina lui Victor Norocea și au plecat la plimbare. Acesta le-a spus că îi duce să le arate unde va avea loc următoarea petrecere. La ora 5.20 când au ajuns în zona Capăt CUG, Victor Norocea a pierdut controlul volanului și a intrat într-o autoutilitară care era parcată înafara părții carosabile, vehicul care la rândul său a fost proiectat într-un alt autoturism parcat. Cei 4 prieteni au suferit numeroase traumatisme cranio-cerebrale, fracturi, echimoze etc. Aceștia au avut nevoie și de îngrijiri medicale, necesitând cu toții peste 45 de zile de îngrijiri medicale. ”Pedeapsa amenzii nici nu poate fi luată în considerare, faţă de pericolul concret creat pentru viaţa a 4 persoane. Instanţa mai are în vedere şi următoarele:  pe de o parte atitudinea de dinaintea accidentului, viteza exagerată cu care a circulat, fiind evident că îi punea în pericol concret pe ceilalţi pasageri, o viteză care presupune chiar şi  acceptarea faptului că oricând ar fi putut muri cu toţii (chiar dacă cercetările continuă sub o încadrare care presupune culpa, şi nu intenţia indirectă, cum s-a creionat deja o practică naţională în acest tip de cauze); atitudinea de la primele cercetări: lipsa de voinţă a inculpatului de a coopera, respectiv de a sufla în aparatul etilotest, fiind nevoie de 17 încercări de suflare, aspect nemaîntâlnit în practică şi greu de înţeles, chiar cu explicaţia superficială a deviaţiei de sept’’, se arată în sentința judecătorească.

Victor Norocea se urcase la volan după ce băuse din două sticle de vin. De asemenea, în fața anchetatorilor acesta a recunoscut că anterior fumase iarbă. ”Instanţa are în vedere faptul că inculpatul a reuşit să consume o cantitate însemnată de alcool, începând o a doua sticlă de vin în aceeaşi seară, ceea ce denotă o obişnuinţă în a consuma alcool, dar şi recunoaşterea acestuia în sesnul cosumului anterior de droguri, respectiv iarbă, cu 2-3 luni înainte’’, se mai arată în sentința judecătoreacă.

Pasagerii, victimele accidentului, au declarat că acesta circula cu o viteză de ‘’peste 100km/h spre 200km/h’’. Să reamintim că și tatăl lui Victor Norocea, Radu Norocea a fost trimis în judecată în două dosare penale. În primul dosar a fost trimis în judecată pentru că și-a tâlhărit un angajat iar în cel de-al doilea este judecat pentru că a sechestrat un copil. Mai multe detalii în articolul repostat mai jos.

Final!Norocea numără anii de pușcărie. Afaceristul în fața sentințelor din dosarele cu acuzații înfiorătoare

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.