Procurorii cer arestarea studentului care a colectat șpăgile la UMF Iași

17379
studenti la UMF Iasi
studenti la UMF Iasi

@ Vladimir Ștefan Păun a fost trimis in judecata in anul 2017 deoarece a oferit mita unor profesori de la Universitatea de Medicina și Farmacie Grigore T.Popa din Iași pentru promovarea unor examene @ Acesta colecta de la colegii lui șpăgile care s-ar fi dat pentru promovarea examenului la disciplina Anatomie

Răsturnare de situație in dosarul ‘’Mită pentru nota 5’’. La 3 ani dupa condamnarea definitiva, la pedepse cu suspendare, a unor studenti care au oferit mită unor profesori de la UMF Iași pentru promovarea unor examene, procurorii cer (vezi aici) încarcerarea unuia  dintre ei. Astfel, Parchetul a depus la Tribunalul Iași o cerere de ‘’revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere’’ impotriva lui Ștefan Vladimir Păun, condamnat definitiv in octombrie 2018 la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni de inchisoare pentru trafic de influenta. De asemenea, acesta a fost obligat sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii si sa plateasca statului cheltuieli judiciare in suma de 2.300. Ștefan Vladimir Păun nu a respectat conditiile mentinerii pedepsei cu suspendare si de aceea se solicita acum incarcerarea sa.

Dosarul ‘’Mita pentru nota 5’’

Dosarul a fost instrumentat in anul 2017 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iași care au aflat că in grup de studenti care aveau trecere pe lângă unii profesori colectau bani de la colegiilor pentru a-i ajuta sa treaca unele examene, in special la Anatomie. Capiii retelei erau Vladimir Stefan Paun si Abdi Musfafa. Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Lista spagilor la examenele UMF. Interceptari si stenograme’’, publicat in data de 11 octombrie 2018. Persoanele trimise in judecata in acest dosar sun cei doi „capi” Stefan Vladimir Paun, Mustafa Abdi (arestati preventiv dupa declansarea anchetei), Andrei Chebac, Rares Stefan Ene, Petronela Ene, Elena Gabriela Catanoiu si Carla Maria Preda. Andrei Chebac si Elena Catanoiu Gabriela sunt judecati intr-un dosar separat. Asta deoarece, ceilalti inculpati au cerut sa fie judecati in formula simplificata recunoscand faptele. Andrei Chebac si Gabriela Catanoiu au fost condamnati fiecare la cate o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si la efectuarea unor zile de munca in folosul comunitatii. La data de 14.06.2018, judecatori de la Tribunal au pronuntat sentinta pentru Stefan Vladimir Paun care s-a ales 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare si confiscarea sumei de 1.350 euro, Mustafa Abdi-3 ani de inchisoare cu suspendare si confiscarea sumei de 600 euro,Rares Ene-1 an si 10 luni de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei Maria Carla Preda- 1 an si 4 luni de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.