Scandal între interlopi în centru! Petronel Corduneanu acuzat de amenințare de excrocul de milioane de euro

5366
Catalin Sandu, Politia si Petronel Corduneanu
Catalin Sandu, Politia si Petronel Corduneanu

@ Polițiștii au fost nevoiți să intervină zilele trecute după un apel telefonic efectuat la 112 de un personaj care susține că a fost amenințat de Petronel Corduneanu în Piața Unirii @ Cel care a sunat este Cătălin Sandu, personaj trimis în judecată de DIICOT anul acesta în dosarul escrocheriilor imobiliare de 2,8 milioane euro @ Petronel Corduneanu nu se poate apropia de Cătălin Sandu, interdictia fiind dispusă prin controlul judiciar stabilit de judecatori într-un dosar în care primul este acuzat de camătă iar al doilea este victimă @ Sandu ne-a declarat că a fost amenințat de Petronel iar acesta din urmă ne-a transmis prin intermediul avocatului său că întâmplarea a fost o înscenare

Poliția ieșeană a fost nevoită să intervină zilele trecute în zona Piața Unirii după un apel la 112, efectuat de un personaj din lumea interlopă care a anunțat că este amenințat de un alt interlop și anume Petronel Corduneanu. Cel care a sunat la Poliție se numește Cătălin Sandu, personaj trimis în judecată de DIICOT Iași, alături de Adrian Cordunenu (fratele lui Petronel), doi notari și un avocat în dosarul escrocheriilor imobiliare de 2,8 milioane euro. Petronel Corduneanu este trimis în judecată într-un dosar de șantaj și mai este cercetat într-un dosar de cămătărie. În acest dosar, prin măsurile de control judiciar lui Petronel Corduneanu i-a fost interzis să ia legătura, direct sau indirect cu Cătălin Sandu acesta fiind parte vătămată. Acesta este motivul pe care l-a invocat Cătălin Sandu când a sunat la 112 vineri pe 7 iulie a.c în jurul prânzului. Scandalul s-a petrecut în Piața Unirii la una dintre cafenele. Petronel Corduneanu venise împreuna cu soția să bea o cafea la toneta Coffe Noir din Piața Unirii. Aceasta tonetă se afla lângă cafeneaua unde era Cătălin Sandu.  ‘’A venit Petronel Corduneanu și a început să mă amenințe. Era însoțit de soția lui Alina Filip. Mă urmărește în permanență. A venit și cu  o înainte. Vrea sa ma determine să-mi schimb declaratia în dosarul în care el este inculpat iar eu sunt parte vătămată. Eram însoțit de alte doua persoane care de asemenea sunt implicate în acest dosar. Deși Petronel Corduneanu nu are voie să ia legătura nici cu aceste doua persoane el a venit și a vorbit cu ele’’, a spus Cătălin Sandu.

Doi notari, doi avocați și interlopi inculpați în dosarul țepelor imobiliare. Jaf de 2,8 milioane euro

A sosit Poliția iar Cătălin Sandu a fost dus la Serviciul de Investigații Criminale unde a depus o plangere pentru amenințare. ‘’ La data de 07 iulie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către un bărbat cu privire la faptul că acesta are un conflict verbal cu două persoane. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat apelantul, fiind condus la secția de poliție. Verificările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun’’, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Avocatul lui Petronel: ‘’Nu a interacționat deloc cu Cătălin Sandu’’

L-am contactat pe avocatul lui Petronel Corduneanu, Ionuț Nițulescu de la Baroul Cluj care a discutat cu clientul său și ne-a transmis versiunea acestuia asupra celor întâmplate în ziua respectivă. Acesta a subliniat faptul că in ziua respectivă Sandu a încercat să-l provoace pe Petronel Corduneanu dar acesta nu a reacționat. ‘’Petronel Corduneanu nu a luat direct ori indirect legătura cu numitul Sandu Cătălin Gheorghiță. În data de 07.07.2023, dată la care ați făcut referire Corduneanu Petronel, partenera acestuia de viață, doamna Filip Alina și încă două persoane apropiate acestora se aflau la cafeneaua Noir, cafenea situată lângă Piața Unirii din municipiul Iași, unde așteptau ca fiica acestora să își finalizeze lecțiile particulare. În același timp, numitul Sandu Cătălin Gheorghiță se afla la o altă cafenea în apropierea locului unde era situat domnul Corduneanu Petronel, însă cei doi nu au interacționat în niciun fel, niciunul neapropiindu-se de celălalt. Acest aspect poate fi confirmat de către toate persoanele prezente de față. Numitul Sandu Cătălin înțelege să se folosească de numele d-lui Petronel Corduneanu pentru a poza într-o ipostază de victimă, când, în realitate, acesta îi hărțuiește atât pe domnul Corduneanu Petronel, cât și pe partenera sa de viață, doamna Filip Alina în sensul în care au existat multiple situații în care acesta a încercat să îi provoace, șicaneze, respectiv să îi determine să adopte comportamente compromițătoare, însă fără succes’’, a spus avocatul Ionuț Nițulescu.

Acesta a adăugat ca între Sandu și Petronel Corduneanu exista mai multe litigii civile privind plata unor sume de bani. ‘’Pentru a câștiga aceste litigii și pentru a șicana familia d-lui Petronel Corduneanu, numitul Sandu Cătălin a înțeles să formuleze o serie de plângeri penale mincinoase atât la adresa d-lui Petronel Corduneanu cât și la adresa doamnei Filip Alina Elena’’, a mai spus Ionuț Nițulescu.

Petronel Corduneanu și iubita judecați pentru șantaj. Au vrut să piardă urma banilor

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.