Sefa Operei din Iasi s-a inscris in PNL dupa ce ministerul Culturii i-a facut plangere penala

1222
Beatrice Rancea si doi lideri PNL
Beatrice Rancea si doi lideri PNL

@ Pagina de Facebook a PNL sectorul 5 anunta inscrierea in partid a directoarei Operei din Iasi, Beatrice Rancea @ Asta dupa ce, in urma cu exact o saptamana ministrul liberal al Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat ieri la Iasi ca a sesizat Parchetul si Curtea de Conturi in legatura cu neregulile descoperite la Opera din Iasi

Sa fie oare o coincidenta? La exact o saptamana dupa ce ministrul liberal al Culturii declara la Iasi ca a facut plangere penala dupa neregulile descoperite la Opera din Iasi, directoarea acestei institutii Beatrice Rancea s-a inscris in PNL. Anuntul privind inscrierea acesteia in PNL a fost facut pe pagina de Facebook a PNL sector 5-Bucuresti. ‘’Beatrice Rancea, personalitate bine cunoscută a lumii artistice, a intrat în urmă cu câteva zile în rândul PNL, filiala sectorului 5. Foarte greu de sintetizat în câteva cuvinte o carieră în care a fost, timp de 12 ani, prim-solistă a baletului Operei Naționale din București, apoi, ca regizor, a avut peste 30 de montări în teatre și opere din țară, multe dintre ele premiate la diferite festivaluri naționale sau internaționale, a avut peste 30 de roluri pe scena Operei Naționale din București sau Iași’’, se arata in postare.

 

Plangerea penala

Asta in conditiile in care dupa cum am mai spus in urma cu exact o saptamana ministrul liberal al Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat ieri la Iasi ca a sesizat Parchetul si Curtea de Conturi in legatura cu neregulile descoperite la Opera din Iasi (vezi aici). Situaţia de la Opera din Iaşi este una deja arhicunoscută şi intens mediatizată. Personal am avut întâlniri, care au durat ore, cu o serie de angajaţi ai Operei care confirmă cele reclamate împotriva doamnei (Beatrice -n.r) Rancea, dar a venit o altă serie de angajaţi care a ţinut să spună că de fapt nu sunt adevărate aceste lucruri şi că doamna Rancea este un manager bun. Sigur că eu am acţionat instituţional, am trimis Corpul de Control la Iaşi cu câteva luni în urmă. A stat aici o echipă formată din şase specialişti timp de o săptămână. Rezultatul Corpului de Control mi-a fost prezentat. Erau câteva lucruri neclare acolo. În consecinţă, am decis declinarea acestei analize a Corpului de Control atât către Parchet, cât şi către Curtea de Conturi a României”, a declarat la Iasi, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Culturii.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.