Șeful PSD Iași ‘’boxat’’ în sediul partidului de un coleg deputat. ‘’M-a strâns de gât’’

3874
Maricel Popa si Vasile Citea
Maricel Popa si Vasile Citea

@ În ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Iași, șeful organizației, Maricel Popa a spus ca a fost strîns de gât de secretarul general, deputatul Vasile Cîtea

În luptă permanentă pentru putere liderii PSD Iași au început să se ia la bătaie. Astfel, în ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Iași, întâlnire care a avut loc la Hotel Coroana din Târgu Frumos, președintele organizației, senatorul Maricel Popa a declarat că a fost strâns de gât de secretarul organizatiei, deputatul Vasile Cîtea, fost campion la box. Incidentul ar fi avut loc in urmă cu o saptamana in sediul organizatiei judetene al PSD Iasi, de pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Iași. În ședința de ieri, Popa a arătat și poze să probeze agresiunea la care ar fi fost supus. Tot in ședinta de ieri, Maricel Popa a propus inlocuirea lui Cîtea din functia de secretar. Un număr de 60 de membri a CEX dintr-un total de 80 au votat pentru schimbare lui Cîtea. În locul său a fost numit Bogdan Cojocaru, un apropiat al lui Popa.

Un conflict vechi de un an

Maricel Popa si Vasile Citea
Maricel Popa si Vasile Citea

Conflictul dintre Vasile Cîtea și Maricel Popa durează de cel putin un an, din octombrie 2020 cand s-au întocmit listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Astfel, Maricel Popa a vrut sa-l inlature pe Vasile Cîtea, aflat acum la al doilea mandat, de pe un loc eligibil la Camera Deputatilor, Maricel Popa se afla pe primul loc la Senat, acesta fiind urmat de Camelia Gavrila , cea care a candidat din partea partidului pentru postul de primar al municipiului Iasi. La Camera Deputatilor lista este deschisa de Cristian Stanciu acesta fiind urmat Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi (fostul primar de la Pascani), Marian Serbescu (fost prefect), Ionut Campeanu, Bogdan Crucianu, Mihai Mihalache (fostul primar de la Schitu Duca) si Bogdan Balaniscu. Ulterior, facand un lobby separat la Bucuresti, Cîtea, finul său Marius Ostaficiuc si Vasile Toma au reușit sa schimbe total lista propusa de Popa, obtinand locuri eligibile. Popa a reusit sa-si pastreze doar primul loc la Senat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.