Taranii dintr-o comuna acuza ca rachetele antigrindina au alungat ploaia. Video

3566
statia antigrindina Averesti

 

@ Revolta in comuna Bunesti-Averesti din judetul Vaslui unde oamenii acuza ca in localitate nu a plouat pentru ca ieri angajatii sistemului Antigrindina au tras cu rachete @ ”De 6 luni de zile nu a plouat absolut de loc,un gram de apă nu a atins pamantul. Astazi cand era gata gata sa ploua stația antigrindina din  Averești a început sa lanseze rachete pentru a împrăștia norii”, a postat o localnica pe grupul de Facebook Oameni cu Initiativa ”Asocitia  Voluntarii Bunesti Averesti” @ Pe de alta parte reprezentantii Centrului Zonal Antigrindina spun ca localnicii nu au dreptate @ ”Oamenii  acuza degeaba. Rachetele noastre sunt concepute sa mareasca cantitatea de precipitatii nu sa le alunge. In comuna Bunesti – Averesti s–a tras ieri cu toate cele 23 de rachete deoarece erau conditii de grindina”, a spus colonelul Dan Axinte de la Centrul Zonal Antigrindina

Revolta in comuna Bunesti-Averesti din judetul Vaslui. Furia statenilor sa indreapta catre angajatii sistemului zonal antigrindina pe care ii acuza ca au reusit ieri sa alunge ploaia atat de necesara in localitatile unde pamantul este crapat de seceta, culturile se usuca iar pentru animale cu greu. Statia antigrindina de la Averesti a lansat ieri incepand de la ora 16.00 nu mai putin de 23 de rachete. ”De 6 luni de zile nu a plouat absolut de loc,un gram de apă nu a atins pamantul. Astazi cand era gata gata sa ploua stația antigrindina din  Averești a început sa lanseze rachete pentru a împrăștia norii. Pamantul este uscat, anul acesta este deja secetă si ei o inrautatesc. O sa ne adunam mai mulți oameni din toate satele pentru a oprii acești oameni care ne omoară culturile. Trebuie loate măsuri in privinta asta.. daca autoritatile ii lasă sa faca ce vor cu vremea noi vom iesi in stradă sii ii vom opri. Distribuți mai departe sa vadă toata lumea bataia de joc din comuna Bunesti-Averesti, judetu Vaslui”, a postat o localnica pe grupul de Facebook, Oameni cu Initiativa ”Asocitia  Voluntarii Bunesti Averesti”.

Pe acelasi grup de Facebook se gasesc multe alte postari ale localnicilor care isi arata nemultumirile fata de lipsa precipitatiilor acuzandu-i direct pe angajatii de la Antigrindina.

Si miliardarul Dulute este nemultumit

Potrivit unor surse locale si proprietarul podgoriei din localitate, miliardarul Constantin Dulute este nemultumit  de lipsa precipitatiilor. Constantin Dulute detine Vinicola Averesti societate care a  preluat Crama Averesti si produce unele dintre cele mai apreciate vinuri din zona, unele chiar premiata la concursuri internationale. Podgoria Averesti are o suprafata de 650 hectare. Si vita de vie are nevoie de apa chiar daca iubeste mai mult soarele.

Centrul Antigrindina: ”Oamenii nu au dreptate”

Contactati de jurnalistii Dezvaluirea.ro, reprezentantii Centrului Zonal Antigrindina au aratat ca statia de la Averesti a fost nevoita sa lanseze rachetele pentru ca norii care erau deasupra localitatii erau incarcati cu grindina. ”Daca nu se tragea cu tot efectivul de la Averersi ar fi fost dezastru. Oamenii acuza pentru ca nu se pricep la mecanismul de fizica a atmosferei. Iodura de argint continuta de rachetele cu care tragem mareste cu 10 la suta cantitatea de precipitatii”, a spus colonelul Dan Axinte, reprezentantul Centrului Antigrindina.

Totusi in situatia de la Averesti nu se explica de ce grindina nu s-a transformat in ploaie.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.