Taximetristii ieseni au denuntat in fata autoritatilor toate ilegalitatile Uber

2901

@ Reprezentantii celor mai importante firme de taximetrie din Iasi au fost convocati astazi de membrii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publice pentru a discuta ”problema Uber

Autoritatile iesene incep sa ia in serios „Problema Uber”. Astfel, astazi Autoritatea Teritoriale de Ordine Publica de pe langa Consiliul Judeteam, organism din care fac parte seful politiei, seful jandarmilor sefii politiei locale si al Inspectoratului pentru situatii de urgenta i-au convocat astazi pe reprezentantii celor mai importante firme de taximetrie din Iasi pentru a discuta „Problema Uber”. Astfel, taximestristii ieseni au fost reprezentati de Mircea Manolache, presedintele Camerei Taximatristilor si patron al Parma Taxi, Jan Alexuc – Delta Taxi, Catalin Marius Todirascu – patronul Lux Taxi. Cu aceasta ocazie taximetristii ieseni au aratat ilegalitatile legate de utilizarea aplicatiei Uber. Acestia au aratat ca soferii care colaboreaza cu Uber sunt in afara legii deoarece presteaza un serviciu de transoport neautorizat iar veniturile pe care le realizeaza nu sunt impozitate. „De cateva zile in Iasi, functioneaza aceasta platforma Uber. Acesti soferi genereaza venituri care nu sunt impozitate. Vream sa fie sesizate toate institutiile statului care au atributii de control sa se ia masuri, sa se aplice Legea. Aceasta platforma presteaza un serviciu neautorizat”, a spus Mircea Manolache.
Taximetristii ieseni au mai aratat ca Uber practic o concurenta neloiala deoarece pentru vehiculele care au aderat nu sunt obligatorii aceleasi cheltuieli ca si la taximetristi cum ar fi vopsirea in galben a masinii, inspectie tehnica periodica din 6 in 6 luni, asigurari pentru calatori si bagaje, casa de marcat etc. „Noi nu suntem impotriva concurentei dar noi platim taxe si impozite iar cei de la Uber nu platesc nimic. Noi pentru autorizatia de transport trebuie sa avem grija de masini, trebuie sa cheltuim pentru inspectiile tehnice, veniturile noastre sunt fiscalizate”, a spus Marius Todirascu.
Pe data de 28 februarie taximetristii ieseni vor pleca in mars spre Bucuresti pentru a se alatura colegilor din celelalte zone ale tarii, convocati de asemenea pentru a protesta in capitala.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.