Un bărbat a scăpat de datorii de mii de lei la întreţinere! Cum a fost posibil! (EXCLUSIV)

1196
Lista de intretinere
Lista de intretinere

@ Un bărbat din Iaşi a scăpat de datorii de mii de lei la întreţinere @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea formulată de Ioan Timofte @ Judecătorii au dispus radierea sumei de 8.697 de lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente listelelor de plată din perioada septembrie 2001 – ianuarie 2017 din listele de plată, de pe numele ieşeanului

Un bărbat din Iaşi a scăpat de datorii de mii de lei la întreţinere. Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis recent cererea formulată de Ioan Timofte.

„Instanţa admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Ioan Timofte în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de Proprietari Strada Vasile Lupu, nr. 128 – 130, bloc A2. Dispune radierea sumei de 8.697 de lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente listelelor de plată din perioada septembrie 2001 – ianuarie 2017 din listele de plată, de pe numele pârâtului”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Ioan Timofte a scăpat de datorii de mii de lei la întreţinere

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieşeanului cu asociaţia a început pe 19 mai 2022. Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei, reclamantul a solicitat ca asociaţia să fie obligată la radierea sumei de 8.697 de lei reprezentând penalităţi de întârziere.

Ieşeanul a arătat, în esenţă, faptul că, prin sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Iaşi, s-a admis excepţia prescripţiei extinctive a dreptului material la acţiune pentru suma de 8.697 de lei, reprezentând penalităţi de întârziere, hotărâre rămasă definitivă prin respingerea apelului. El a solicitat asociaţiei să radieze penalităţile, însă răspunsul a fost negativ.

La rândul ei, asociaţia a depus întâmpinare, prin care a solicitat respingerea cererii, arătând în motivare faptul că restanţele la plata cotelor de contribuţie la cheltuielile de întreţinere şi penalităţile de întârziere înregistrate de reclamant sunt calculate, repartizate şi evidenţiate în listele de plată lunare întocmite conform dispoziţiilor legale.

Ce au mai spus reprezentanţii asociaţiei de locatari din Iaşi

Reprezentanţii asociaţiei au mai arătat că, prin prescripţie, se stinge dreptul la acţiune, însă obligaţia de plată subzistă, iar radierea penalităţilor ar trebui dispusă numai după primirea acceptului din partea furnizorilor şi prestatorilor de servicii sau concomitent cu obligarea acestora la efectuarea unei operaţiuni similare asupra debitului înregistrat de asociaţie, în caz contrar radierea având repercusiuni asupra tuturor membrilor asociaţiei.

„Radierea sumelor ar duce la o neconcordanţă între activul şi pasivul situaţiei soldurilor, încălcându-se legea contabilităţii”, au susţinut cei de la asociaţie. Totuşi, judecătorii ieşeni i-au dat dreptate bărbatului, acesta scăpând de datorii de mii de lei ce erau trecute la întreţinere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.