Un nebun a dat foc Spitalului Socola chiar in noaptea de Crăciun. Bărbatul de 33 de ani a decedat în incendiu

1402
camera incendiata la Socola
camera incendiata la Socola

@ Un pacient in vârstă de 33 de ani adus la spital ieri de Politie ar fi dat foc salonului in care a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola @ Incidentul a avut loc chiar in noaptea de Craciun

Un  incendiu urmat de moartea unui pacient în vârstă de 33 de ani a avut loc noaptea trecuta in jurul orei 2.50 in sectia de Psihatrie 1-acuți la Pavilionul 1 Bărbați de la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi. A ars in intregime o rezerva  (un salon) iar barbatul care ar fi provocat  incendiu a fost gasit in stare de  „semiconștiență cu arsuri și simptome de intoxicatie cu fum si gaze toxice”, dupa cum a transmis Inspectorarul pentru Situatii de Urgenta. In ciuda manevrelor de resuscitare la ora 6.00 barbatul a fost declarat decedat. Potrivit unor surse barbatul suferea de etilism cronic si a fost adus de Politie la Psihiatrie deoarece si-a amenintat  cu moartea sotia si copiii. „Cand  au venit pompierii focul era deja stins.  Am reușit sa evacuăm la timp toți ceilalti 18 pacienți din pavilionul  respectiv astfel incat nimeni nu a mai fost ranit”, a spus Bogdan Șaramet, managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Barbatul fusese internat provizoriu in ”zona tampon Covid”, in saloanele in care sunt dusi pacientii pana le vin rezultatele la testele efectuate pentru  depistarea coronavirusului. Interesant este ca dupa internare barbatul a trecut prin doua filtre, a fost perchezitionat de doua ori odata de Politie si a doua oara de personalul medical (la pielea goala) si nimeni nu a gasit asupra sa o cutie de chibrituri sau o bricheta.  Aceste controale sunt obligatorii sa nu se permita internarea bolnavului cu obiecte care i-ar putea face rau. Pompierii sustin ca incendiul a fost provocat de o tigara aprinsa. Langa patul pacientului a fost gasit un pachet de tigari.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.