Un temut membru al lumii interlope ieşene, luat pe sus de DIICOT! GALERIE FOTO

3220
perchezitii DIICOT
perchezitii DIICOT

@ Un temut membru al lumii interlope ieşene a fost luat pe sus de către DIICOT @ Însă judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT pe numele lui Ioan Hîrtopanu

Pe 22 și 23 mai 2023, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și instigare la mărturie mincinoasă.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Iași, unul dintre inculpați a inițiat și constituit, alături de alți doi, un grup infracțional organizat, specializat în oferirea de împrumuturi, ca îndeletnicire, cu o dobândă cuprinsă între 25 și 100%. Începând cu 2018 și până în prezent, membrii grupului, persoane neautorizate, au acționat în mod coordonat și s-au sprijinit reciproc în vederea oferirii cu titlu de împrumut a unor sume de bani diverselor persoane care se confruntau cu dificultăți financiare, cu dobânzi cuprinse între 25 şi 100%”, au spus ieri cei de la DIICOT.

Colet perchezitii
Colet perchezitii

Luat pe sus de DIICOT şi pentru droguri!

 

Conform anchetatorilor, procedând în această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au împrumutat peste 19 persoane, obținând beneficii financiare importante.

„În sarcina liderului grupului infracțional organizat s-a reținut și faptul că, în perioada 1 noiembrie 2022 și până în prezent, a comercializat droguri de mare risc (ecstasy, cocaină și 3-CMC) consumatorilor de pe raza municipiului Iași. Același inculpat a instigat 3 dintre martorii din cauză să facă afirmaţii mincinoase ori să nu spună tot ce ştiau în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care urmau să fie întrebați.

În ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc, s-a reținut că un inculpat, care îl aproviziona constant cu droguri pe liderul grupului infracțional organizat, a primit în vederea comercializării, prin intermediul unui colet expediat din Olanda, cantitatea de aproximativ 32 de grame de cocaină, droguri descoperite cu ocazia percheziției domiciliare”, au subliniat oamenii legii.

Bani perchezitii
Bani perchezitii

Ce au ridicat oamenii legii la percheziţii

 

Cu privire la cel de-al cincilea inculpat s-a reținut, de asemenea, că ar fi aprovizionat constant liderul grupului infracțional organizat cu droguri de mare risc și că a comercializat astfel de substanțe (cocaină și ecstasy) și consumatorilor din municipiul Iași. În urma celor 9 percheziții domiciliare efectuate, au fost ridicate sume de bani, documente privind evidența operațiunilor de cămătărie și diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină și ecstasy).

„În cursul zilei (de ieri – n.r.) a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a celor 5 inculpați. Acțiunea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul BCCO Iași. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au adăugat anchetatorii.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT pe numele lui Ioan Hîrtopanu. Însă, în acest dosar, magistraţii i-au arestat pe Ciprian Radu, Samir Vasile Buştiuc şi Dănuţ Constantin Nistor. Aşadar, Ioan Hîrtopanu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, la fel ca Irina Bianca Radu. Decizia a fost contestată de către Dănuţ Constantin Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.