Viceprimarul comunei Belcești condamnat la închisoare pentru conducere fără permis. Poliția l-a prins la Bălțați

935
Victoras Ambrozie
Victoras Ambrozie

@ Victoraș Ambrozie a fost condamnat în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani

Pedeapsă de 6 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru Victoraș Ambrozie actualul viceprimar al comunei Belcești, județul Iași. Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de Judecătoria Pașcani (vezi aici) în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii pășcăneni. ‘’În fapt, s-a reţinut că la data de 10.09.2022, la orele 9:08, agenții de poliție din cadrul Poliției oraș Tg.Frumos-Biroul Rutier, aflați în serviciul de supraveghere și control al traficului pe DE 583, pe raza localității Bălțați, din județul Iași, au surprins cu aparatul radar montat pe autospeciala din dotare autoutilitara marca VW Transporter, în timp ce rula cu o viteză de 68 km/h, depășind astfel viteza maximă legală pentru acel segment de drum. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana inculpatului care a menționat că nu are documentele personale și ale vehiculului asupra sa. Organele de poliție au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date și au constatat că permisul de conducere al inculpatului figura în poziția ,,CU RESTRICȚII- SUSPENDAT”, perioada de suspendare fiind de la 23.06.2022 până la 20.09.2022’’, au constatat judecătorii pășcăneni.

Victoraș Ambrozie avea permisul suspendat deoarece cu trei luni mai devreme fusese prins conducând cu 50 km mai mult decât viteza legala pe un drum din județul Bacău. ‘’S-a stabilit din cercetările ulterioare că, la data de 7.06.2022, organele de poliție din cadrul IPJ Bacău-Serviciul Rutier l-au depistat pe inculpat în timp ce conducea pe DN 2, în interiorul localității Filipești, din județul Bacău, un alt autoturism cu o viteză de 118 km/h, respectiv  cu peste 50 km/h față de viteza maximă admisă pentru acel sector de drum. El a fost sancționat cu amendă contravențională. La aceeași dată i s-a aplicat și sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 23.06.2022’’, au mai arătat judecătorii pășcăneni.

Viceprimarul comunei Belcesti prins conducând fără permis pe europeană. S-a ales cu dosar penal

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.