Antifrauda a intrat in afacerile „boss-ului” Parcului Industrial. Sechestru si documente ridicate

4672

@ Eugen Bogdan Dragan, administratorului Parcului Industrial Miroslava a fost „vizitat” de inspectorii Directiei de Lupta Antifrauda care au ridicat documente de la firma pe care o patroneaza @ Firma lui Dragan s-a ales cu sechestru deoarece ar fi inregistrat operatiuni economice fictive in relatia cu o firma de constructii

A fost numit administrator la cel mai important proiect de dezvoltare economica dar asupra afacerilor sale personale planeaza unele suspiciuni de frauda. Astfel, unul dintre cele mai ambitioase proiecte de sustinere a dezvoltarii economice a judetului Iasi, este mult laudatul Parc Industrial Miroslava, aprobat si sustinut financiar si de Ministerul Dezvoltarii. In fruntea acestui proiect, a fost numit pe functia de administrator, un anume Eugen Bogdan Dragan, un personaj care provine intr-adevar din mediul privat dar pe care autoritatile il banuiesc ca ar fi incercat sa se sustraga plata taxelor si impozitelor catre bugetul statului. Astfel, dupa cum admite si in declaratia sa de interese, Eugen Bogdan Dragan este si administrator al companiei Pro Bic SRL, o firma infiintata in anul 2003 care are ca si obiect de activitate comertul cu articole de imbracaminte dar care in ultimii ani s-a orientat spre afaceri din domeniul constructiilor. Directia Generala de Lupta Antifrauda Suceava (entitate din cadrul ANAF) a efectuat un control la firma lui Dragan, in perioada 17.02.2017 – 12.01.2018. Controlul a survenit ca urmare a faptului ca inspectorii primisera informatia ca Pro Bic SRL ar fi inregistrat unele operatiuni economice fictive in relatia cu o firma de constructii si anume SC General Zmontagi Panaite SRL.

Prejudiciu in valoare de 218.387 lei

Controlul a fost efectuat chiar la sediul firmei Pro Bic SRL si au vizat afacerile derulate in perioada noiembrie 2015-ianuarie 2016, in special operatiunile derulate cu SC General Zmontagi Panaite SRL. Inspectorii au ridicat documente contabile, extrase de cont, chitante si contracte. Pentru ca cea mai mare parte a suspiciunilor inspectorilor s-au adeverit adica au fost identificate operatiuni economice prin care cele doua societati au incercat sa se sustraga de la plata taxelor si impozitelor bunurile Pro Bic SRL au fost puse sub sechestru pe data de 12 ianuarie a.c. Astfel, decizia de instituire a masurilor asiguratorii nr. A- FSV – 297 – 2018, emisa de ANAF pentru firma Pro Bic SRL s-a dispus pentru recuperarea sumei de 218.387 lei – 87.355 lei reprezentând impozit pe profit si a sumei de 131.032 lei reprezentand TVA . ANAF a pus sechestru pe niste utilaje pentru constructii la Pro Bic SRL. Firma lui Dragan a contestat in instanta procesul verbal prin care au fost calculate sumele suplimentare care se cuvin bugetului statului (218.387 lei) dar si decizia de instituire a masurilor asiguratorii. Pro Bic SRL a sustinut in fata judecatorilor ca este vorba despre datorii curente si nu este cazul sa se instituie un sechestru. ANAF a argumentat insa ca in complicitate cu cealalta firma adica
SC General Zmontagi Panaite SRL, firma lui Dragan a incercat sa se sustraga de la plata acelor sume si de aceea trebuie mentiunut sechestrul. ANAF a castigat pana acum procesul cu Dragan, dar sentinta nu este definitiva.

Ce este Parcul Industrial Miroslava

Parcul industrial Miroslava se intinde pe o suprafata de 46 hectare situata, pe ses Bahlui, in spatele fabricii Delphi Diesel System Romania. Sustinut de Ministerul Dezvoltarii, proiectul are ca scop stimularea productiei industriale. Astfel, Parcul Industrial Miroslava a pus la dispozitia societatilor parcele de teren in baza unor contracte de concesiune, la preturi avantajoase, intreaga zona fiind racordata la utilitati. In prezent, mai mult de jumatate din suprafata parcului este ocupata de agenti economici.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.