Baronul PSD Iasi vrea despagubiri de 500.000 euro pentru ca niste tineri au jucat fotbal pe ‘’terenul lui’’

3049
Popa si PSD
Popa si PSD

@ Compania Moldoforest SA, patronata de Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, a dat in judecata comuna Ciurea, solicitand despagubiri de aproape 500.000 de euro pentru terenul de fotbal al comunei @ Firma sustine ca terenul ii apartine si vrea despagubiri pentru perioada in care nu l-a folosit @ Tribunalul a respins cererea dar firma lui Popa a facut apel @ Culmea, si Primaria Ciurea este condusa de un primar PSD, Catalin Lupu

Halal social-democrat, presedintele PSD Iasi si al Consiliului Judetean, Maricel Popa. Firma sa, Moldoforest SA vrea sa-i lase pe tinerii comunei Ciurea fara terenul de fotbal si mai mult decat atat, a solicitat in justitie si despagubiri de aproape 500.000 euro pentru perioada in care nu a folosit suprafata respectiva. Desi instanta l-a trimis la plimbare,  adica i-au respins cererea oamenii lui Popa de la Moldoforest a formulat apel impotriva sentintei pronuntate de Tribunal, adica nu se lasa. Mai exact, in ianuarie 2018, SC Moldoforest SA a dat in judecata Primaria Ciurea revendicand terenul de 8.473 metri patrati aflat in spatele blocurilor din Lunca Cetatuii, terenul de fotbal. In cererea adresata instantei, firma lui Popa a solicitat ‘’să îi lase în deplină proprietate și liniștită  posesie  suprafața de 8473 mp situată în extravilanul comunei Ciurea, să achite suma de 1.415.695,95 lei cu titlu de lipsă folosință a aceleiași suprafețe de teren, pentru ultimii 3 ani anteriori introducerii acestei cereri, să achite  cu titlu de prejudiciu suma de 8.473 euro/lună, începând cu luna ianuarie 2018 și până la lăsarea  efectivă în deplină proprietate și liniștită posesie a terenului ce face obiectul  prezentei cause adica inca 152.000 euro’’. Adica, dupa cum am mai spus pe langa suprafata de teren, Moldoforest mai vrea si despagubiri de vreo 500.000 euro.

Judecatorii au respins cererea firmei lui Popa

Moldoforest a mai aratat in cerere ca ar fi proprietarul terenului respectiv in baza certificatului de atestare a dreptului de proprietate emis de Guvern pentru SC Moldoforest SA. Insa, Primaria Ciurea a aratat ca terenul face parte din domeniul public al Consiliului Local. Primaria a depus la dosar si Hotararea Consiliului Local Ciurea care inventariaza terenul in proprietate publica. Judecatorii au dispus efectuarea unei expertise care a stabilit ca nu se poate spune ca suprafata pe care o detine Moldoforest in acte este identica cu cea pe care este amenajat terenul de fotbal din Lunca Cetatuii. ‘’Reținând acestea tribunalul stabilește că probatoriul administrat nu demonstrează că pârâta   stăpânește terenul  revendicat , identificat de expert ca  fiind  intern suprafeței pentru care reclamant a deține certificat de atestare a dreptului de proprietate. Astfel, pentru terenul de sport inventariat potrivit HCL 51/1991  expertul nu a putut identifica  suprafața de teren căreia îi corespunde  această denumire în inventarul bunurilor  care aparțin domeniului public al comunei Ciurea la nr. de ordine 458. Stabilirea identității dintre terenul revendicat și terenul inventariat astfel nu se poate realiza nici pe baza depoziției martorului audiat’’, au aratat judecatorii in sentinta prin care au respins cererea Moldoforest.

Dupa cum am mai spus, Moldoforest a formulat apel impotriva acestei sentinte la Curtea de Apel Iasi.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.