Catastrofă la PSD Iași. Primarii i-au întors ieri spatele fostului premier Tudose

1522
intalnire PSD Iasi
intalnire PSD Iasi

@ Ceea ce s-a intamplat ieri la PSD Iasi arată ca gașca formata din parlamentarii Vasile Toma, Vasile Catea, Marius Ostaficiuc si Florin Boca, grupare care a preluat controlul organizatiei nu are nici o legitimitate @ Gruparea mentionata anterior l-au invitat ieri la Iasi pe fostul premier Mihai Tudose la o intalnire cu activul de partid @ Numai ca din 43 primari PSD din judet au venit numai 7 iar din 54 de presedinti de organizatii s-au prezentat numai 9

Umilință maximă pentru fostul premier Mihai Tudose si noua gasca care a preluat controlul asupra PSD Iasi, grupare formata din Vasile Toma, Vasile Catea, Marius Ostaficiuc si Florin Boca. Ceea ce s-a intamplat ieri arata ca membrii partidului nu-i recunosc de lideri si mai mult decat atat nu vor face campanie pentru alegerile  generale care urmeaza. Astfel, cei 4 l-au invitat ieri la Iasi pe fostul premier PSD Mihai Tudose (in prezent vicepresedinte al partidului) si i-au organizat o intalnire cu activul de bază, adica cu primarii social democrati din judetul Iasi si cu presedintii organizatiilor locale (din comune orase si municipii). Numai ca primarii si presedintii organizatiilor le-au aratat spatele atat lui Tudose cat si celor 4 ”lideri” mentionati mai sus. A fost vorba de doua intalniri separate, una cu primarii la ora 14.00 si una cu presedintii de organizatii la ora 16.00. La intalnirea cu primarii, din 43 s-au prezentat numai 7 iar la intalnirea cu presedintii organizatiilor judetene din 54 s-au prezentat numai 9. Însuși Mihai Tudose a râmas suprins de prezența redusă.

Toma, Citea, Ostaficiuc, Boca
Toma, Citea, Ostaficiuc, Boca

 

Suparati ca au schimbat listele

Mai mult decat atat, la ambele intalniri, unii dintre cei prezenti i-au transmis lui Tudose ca nu vor face campanie pentru PSD la aceste alegeri. Asta deoarece, la intocmirea listelor de candidati pentru alegerile parlamentare conducerea centrala a partidului a trecut peste voința organizatiei si i-a impus pe locuri eligibile pe Toma, Citea si Ostaficiuc. Asta in conditiile in care organizatia sustinuse alti candidati pe locuri eligibile (Cristian Stanciu, Bogdan Cojocaru, vezi aici lista initiala). „Am fost de toti 7 primari in sala. Restul pana la 20 de persoane erau angajati de pe la cabinetele parlamentare ale celor care au organizat intalnirea. Cand era Nichita la orice ora ne chema sala era plina prezenta suta la suta. Eu i-am spus lui Tudose ca s-a ajuns aici deoarece conducerea centrala a trecut peste decizia noastra atunci cand a facut listele pentru alegerile parlamentare. Fiind nemultumiti primarii PSD nu vor face campanie la Iasi”, a spus Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce, membru al PSD.

Daca primarii PSD nu se vor implica in campanie atunci sansele lui Ostaficiuc de a deveni deputat sunt nule . Asta deoarece Ostaficiuc se afla pe locul 3 pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.