Cel mai mare Mall din Moldova, inaugurarea a fost amânată pentru anul viitor

2843
Mall Moldova
Mall Moldova

@ Ermes Holding și Prime Kapital au solicitat municipalității prelungirea autorizației de construire pentru Mall Moldova, complexul comercial care va fi lipit de Carrefour Era @ Autorizația a expirat pe data de 7 aprilie 2021 și a fost prelungita cu încă un an de zile

Compania Ermes Holding și fondul de investiții Prime Kapital au solicitat municipalității ieșene prelungirea autorizației de construire pentru Mall Moldova, complexul comercial care ar urma sa fie ridicat lângă Carrrefour Era. Autorizația de construire a expirat pe 7 aprilie anul acesta iar lucrările au fost sistate. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica ne-a declarat ca a aprobat prelungirea autorizației. „Autorizatia a fost prelungita cu inca un an. Aceasta a putut fi prelungita o singura data”, a spus Mihai Chirica.

Deși autorizația a fost prelungită șantierul nu s-a reanimat. Prime Kapital incearcă să obțină autorizație și pentru proiectul Silk District, complex imobiliar ce ar urma sa fie ridicat in Zona Industriala a municipiului Iasi pe terenul fostei fabrici de mătase. Pentru Silk District, municipalitatea nu a emis inca autorizația de construire.

Mai are Prime Kapital 100 milioane euro?

Potrivit documentației urbanistice investitia in Mall Moldova s-ar ridica la circa 100 milioane euro. Proiectul a vizat o suprafata construita foarte mare care ar include printre altele numeroase spatii comerciale, un cinematograf etc. Suprafata de teren de care dispun cele doua companii este de 223.951,00 mp. Conform autorizatiei, in final vor rezulta doua cladiri, cea care va cuprinde Mall Moldova si va avea o inaltime de 23 de metri (cam cat un bloc cu 10 etaje) si una mai mica de 15 metri care va avea functiune de centru comercial. Aici va functiona cel mai probabil in continuare hipermarketul Carrefour. Astfel aria construita totala este de 92.745 mp iar aria desfasurata construita este de 119.667,35 mp. Accesul in complexul comercial se va face prin aceiasi pasarela (podul Carrefour Era) iar la intrare se va afla un pilon publicitar inalt care va marca intrarea. Conform documentatiei, dupa finalizarea investitiei vor rezulta peste 6.000 locuri de parcare din care 3.258 numai la Mall. Din documentatie reiese ca pe langa acestea vor fi amenajate suplimentar inca 2.830 locuri de parcare pe langa cele de la Mall, in total 6.088 locuri de parcare.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.