Chirica isi da demisia daca nu se face, ministrul spune ca A8 este gata pana in 2027

533
Chirica, Costel Alexe, Lucian Bode
Chirica, Costel Alexe, Lucian Bode

@ In prezenta ministrului Transporturilor, Lucian Bode astazi la Congress Hall la Palas a avut loc o dezbatere legata de infrastructura Moldovei @ „Pana in anul 2027, Autostrada Unirii va fi finalizata”, a spus Lucian Bode @ „Daca nu se va intampla nimic pana in 2024 veti lua act de demisia mea politica. Vom incepe autostrada si o vom termina”, a spus Mihai Chirica, primarul Iasului

O noua dezbatere pe tema autostrazii Iasi – Targu Mures la Iasi in preajma campaniei electorale, alte promisiuni, de aceasta data de culoare galbena, adica liberale. Si liberalii ne-au dat asigurari ca si pesedistii acum 4 ani sau pedelistii acum 8 ani ca se vor tine de cuvant. In prezenta ministrului Transporturilor, Lucian Bode si a unor sefi din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si de la CFR astazi la Congress Hall la Palas a avut loc o dezbatere legata de infrastructura de transport a Moldovei. Cu aceasta ocazie am  aflat ca pentru a ajunge la standardele Uniunii Europene infrastructura de transport a Moldovei are nevoie de investitii in valoare de 21,5 miliarde euro. Cum era si de asteptat cel mai discutat proiect a fost cel al autostrazii A8, Ungheni-Iasi-Targu Mures. Ministrul Lucian Bode a dat asigurari ca autostrada poate fi gata pana in anul 2027. „Vorbim de termene si studii de fezabilitate de ani de zile. De aceea toata lumea ne intreaba cand vom . In conditiile in care procedurile sunt  in linie dreapta si nu avem parte de contestatii si vom schimba modul in care se judeca aceste contestatii anul 2027 este anul in care din punctul nostru de vedere Autostrada Unirii ar trebui sa fie finalizata”, a spus Lucian Bode.

Cu toate acestea, ministrul Mediului, Costel Alexe, candidat al PNL pentru presedintia Consiliului Judetean Iasi a spus ca proiectul A7 – Pascani-Ploiesti – Bucuresti se afla intr-o faza mult mai avansata decat A8. De aceea, Costel Alexe a promis ca va face demersuri ca  unitatea de implementare pentru A8 sa fie mutata la Iasi pentru accelerarea procedurilor acestui proiect. „A7  de la Pascani spre Ploiesti si Bucuresti este intr-o faza mult mai avansata si sunt sanse mari sa intre in fondul de rezilienta (cele 80 miliarde euro alocate de UE pentru redresare-n.r). Ne dorim foarte mult ca autostrada A8 sa inceapa de la Ungheni-Iasi spre Targu Neamt pentru ca astfel vom rezolva problema aglomerarilor de la  Podu Iloaie Targu Frumos si centura Pascani. Astazi Iasul nu mai poate suporta cu infrastructura care o are acest trafic”, a spus Costel Alexe.

Probabil intr-un gest pur demagogic Mihai Chirica, primarul Iasului a spus ca-si da ”demisia politica” daca proiectul autostrazii A8 nu se afla intr-o faza avansata pana in 2024. „Daca nu se va intampla nimic pana in 2024 veti lua act de demisia mea politica. Vom incepe autostrada si o vom termina”, a spus Mihai Chirica, primarul Iasului.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.