Judecatorii au confiscat de la Mardarasevici spaga pentru Nichita: 800.000 euro

2893
Montaj Mardarasevici si Nichita luat de acasa
Montaj Mardarasevici si Nichita luat de acasa

@ Banii au fost confiscati de la mituitorii fostului primar Gheorghe Nichita si anume de la cumatrul sau Gabriel Mardarasevici si de la Tiberiu Urdareanu cunoscut afacerist din Bucuresti @ In cursul zilei de ieri Gheorghe Nichita a fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

Pe langa majorarea pedepsei primita de  Gheorghe Nichita de la 4 ani de inchisoare la 5 ani,  in dosarul de luare de mita, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au confiscat si spaga fostului primar al Iasului (vezi aici). Banii au fost confiscati insa de la cumatrul lui Nichita, Gabriel Mardarasevici si de la afaceristul bucurestean Tiberiu Urdareanu, cei doi fiind mituitorii fostului primar. Firma lui Urdareanu incheiase cu Primaria Iasi un contract de aproape 70 miliarde lei vechi pentru semaforizarea orasului. Potrivit intelegerii 10 la suta din aceasta suma mergea la Nichita. Spaga era colectata insa de firma lui Mardarasevici, SC Information Business Consulting SRL (IBC) care incheiase cu UTI Grup un contract de colaborare pentru proiectul de semaforizare. Cu alte cuvinte, IBC factura catre UTI Grup si spaga lui Nichita. „Confiscă de la inculpatul Mardarasevici Iulius Gabriel suma de 2.421.536,40 lei şi de la inculpatul Urdăreanu Tiberiu suma de 1.210.632,44 lei, reprezentând mită”, se arata in sentinta Curtii de Apel Bucuresti.

De asemenea, judecatorii au mentinut sechestrul pe averea lui Nichita si pe un teren detinut de Urdareanu in Otopeni-Bucuresti. Sentinta de ieri nu a majorat si pedesele primite de Urdareanu si Mardarasevici. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Mardarasevici care a recunoscut faptele a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here