Cine a scăpat de acuzațiile de șpagă în dosarul Mamma Mia: funcționari de la DSP, DSV și ITM

1430
Directia de Sanatate Publica Iasi
Directia de Sanatate Publica Iasi

@ Într-o discutie interceptata de DNA Iasi, Andrei Cosmin Hîncu directorul Mamma Mia recunoaște că șoferii restaurantului „duc mancare moca la DSP si DSV” @ Ulterior DNA a aflat ca de acelasi tratament beneficiau si angajati de la ITM @ Totul a plecat de la denuntul facut de Andrei Catalin Plescan, finul sefului Politiei Rutiere Iasi care a aratat ca cei de la DSV primeau hrană gratis pentru a trece cu vederea faptul ca masinile Mamma Mia nu erau omologate pentru transportul alimentelor @  „Cunosc faptul ca majoritatea autoturismelor ce deservesc livrarile la domiciliu sunt omologate in mod fictiv de catre reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi (DSVSA) Iasi”, a arătat Pleșcan

In celebru dosar de mita Mamma Mia, instrumentat de DNA Iasi cercetarile au vizat si acuzatii de spaga la adresa unor functionari de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentatiei (DSVSA), Directia de Sanatate Publica (DSP) dar si de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). În acest sens, informatiile au fost furnizate de principalul martor din dosar, denuntatorul Andrei Catalin Plescan, finul de cununie al lui Mihai Șoric, seful Serviciului Rutier Iași. In articolul cu titlul <<Medici de la DSV denuntati la DNA in dosarul Mamma Mia. „Primeau pachete de Sarbatori”>>, publicat in data de 14 octombrie 2020 am aratat ca, potrivit lui Plescan, medicii DSV Iasi primeau mancare gratis de la Mamma Mia pentru a trece cu vederea faptul ca masinile de la Mamma Mia nu erau omologate pentru transportul alimentelor. „În context, informaţiile existente relevau faptul că majoritatea autoturisme lor ce deservesc livrării la domiciliu de produse alimentare sunt omologate în mod fictiv de către reprezentaţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentaţiei (DSVSA) Iaşi, în schimbul primirii de foloase necuvenite similare”, au aratat procurorii DNA in materialul de urmarire penala.

Directorul a recunoscut

Intr-o discutie purtata de Plescan si Hincu pe 13.01.2020, la prânz, dialog interceptat de DNA directorul de la Mamma Mia recunoaste faptul ca soferii restaurantului duceau mancare gratis la DSP si DSV. Lui Hincu îi era frica ca de aici ar putea porni un dosar penal.

Redam mai jos dialogul respectiv.

PLEŞCAN Andrei-Cătălin: – Îţi dai seama că.. ! Nu ştii cine-s ei în faţa lor?

HÎNCU Andrei-Cosmin: – Ai înţeles? Dar în fine! Ideea este următoarea: una că eu nu vreau să mai ducă şoferii nu vreau să mai că».toată treaba pleacă de-aici! Duc acolo moca, duc acolo, duc la DSV. duc la DSP. duc acolo. Eu nu mai trimit pe şoferi! Nu mai trimit că (neinteligibil) … si după aia chiar Doamne fereşte o fi vreo belea că nu vreau.,»! Dar (neinteligibil) să vorbesc singur o lună de zile.

Acuzatiile au fost clasate

Ulterior, DNA Iasi a primit informatia ca si angajati de la ITM primeau mancare gratis de la Mamma Mia. În ciuda discutiei de mai sus si a denuntului facut de Pleșcan, procurorii DNA au clasat acuzatiile de mita la adresa functionarilor din cele 3 institutii. ” În cee ace priveşte săvârşirea infracţiunilor de ,, dare de mită,, prev. de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la ari 290 alin. 1 Cod penal şi „ luare de mită,, prev. de art. 6 şi art. 7 lit. „c„ din Legea 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 Cod penal (ordonanţa de extindere a urmăririi penale „ in rem„ din data de 05.12.2019) în legătură cu remiterea de către reprezentanţii MAMMA MIA& Catering a „ unor  protocoale,, către funcţionari au instituţiilor de control( DSP, DSVSA, ITM, etc) se va dispune clasarea cauzei în temeiul art. 16 alin. 1 lit. a C.p.p întrucât materialul probator administrat nu a relevat probe în acest sens”, se arata in rechizitoriul prin care DNA Iasi a trimis in judecata 15 politisti de la Rutiera pentru ca au luat mita de la Mamma Mia (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.