City-managerul Movilă dat în judecată de amantă pentru pensie de întreținere

6191
avocata Carmen Diaconu si un ursulet de pluș si Movila
avocata Carmen Diaconu si un ursulet de pluș si Movila

@ În urma unui test ADN, instanța a stabilit că fostul deputat Petru Movilă, in prezent city-manager al municipiului Iasi, este tatăl copilului născut de avocata Carmen Mariana Diaconu în luna noiembrie 2019 @ Cei doi nu s-au înțeles asupra pensiei de întreținere pentru copil astfel

După ce a câștigat procesul prin care instanța a stabilit că Petru Movilă este tatăl copilului sau, avocata Carmen Mariana Diaconu il cheama din nou in instanță pe fostul deputat (vezi aici). De această dată, Carmen Mariana Diaconu cere instanței sa stabileasca o suma pe care Movila trebuie sa o plateasca lunar sub forma de pensie de intretinere. De precizat ca, in sentinta pronuntata de Judecatoria Iasi in procesul de stabilire a paternitatii (vezi aici) deschis de Carmen Diaconu, instanța l-a obigat deja pe Movila să întreține copilul. Cum cei doi nu s-au inteles pana acum care va fi contributia lui Movila la intretinerea copilului, fosta amanta s-a adresat din nou instanței. Conform Legii, cuantumul pensiei nu poate depăși un sfert din veniturile lui Movilă. In functia de city-manager municipiului Iasi, Movilă are leafă lunară de circa 10.000 lei net. ‘’Având în vedere că, urmare a admiterii acțiunii în stabilirea paternității, filiația minorului Diaconu Vladimir este stabilită atât față de mama reclamantă cât și față de tatăl pârât, instanța va dispune ca autoritatea părintească asupra minorului să fie exercitată către ambii părinți ai acestuia, respectiv de mama sa Diaconu Carmen Mariana și tatăl său, pârâtul Movilă Petru. Cu privire la obligația legală de întreținere, art.516 al.1 C.civ. stipulează că această obligație există între părinți și copii, iar art. 499 al.1 C.civ., prevede că tatăl și mama sunt obligați, în solidar, să dea întreținere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum și educația, învățătura și pregătirea sa profesională’’, au stabilit judecatorii ieseni in urma procesului deschis de Mariana Diaconu.
Mai multe relatii despre relația amoroasă dintre cei doi si despre procesul de paternitate am prezentat in articolul ‘’Verdictul testului ADN. Fostul deputat Movilă are un copil din flori’’, publicat in data de 11 mai 2021.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.