Dosarul primarului care a vândut comuna soției. Pârlog vrea sa scape prin prescripție înainte de Revelion

2355
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog

@ In dosarul fostului primar din Popricani, Valeriu Parlog a fost trimis in judecata alaturi de sotia sa Elena Pârlog si fiul sau Paul Valentin Parlog pentru conflict de interese a fost invocata prescriptia faptelor, adica a trecut prea mult timp si astfel nu mai intervine raspunderea penala @ Ieri urma sa fie pronuntata sentinta finala in dosarul de la Judecatoriei dar fiind invocata prescriptia, decizia a fost amanata

Magistratii Judecatoriei stabilisera sa pronunte o prima sentinta in dosarul in care fostul primar al comunei Popricani, judetul Iasi, Valeriu Pârlog a fost trimis in judecata impreuna cu sotia sa Elena Pârlog si fiul sau Paul Valentin Parlog pentru conflict de interese ieri pe data de 29 ianuarie. Decizia s-a amanat deoarece unul din avocatii apararii a invocate prescripția. Este vorba despre avocatul Elenei Parlog care sustine ca a trecut suficient timp de la savarsirea infactiunii astfel incat clienta poate invoca prescriptia si astfel nu mai raspunde penal. Din acest motiv nu a mai fost pronuntata sentinta iar dosarul a primit un nou termen de judecata pe data de 20 ianuarie (vezi aici).

Faptele au fost savarsite in 2013-2014

Sa reamintim ca faptele au fost savarsite in urma cu 7 ani si totusi de invoca prescriptia. Cei trei au fost trimisi in judecata deoarece fostul primar Valeriu Pârlog a semnat o serie de contracte prin care terenurile Primariei Popricani au fost arendate de firma Euro Elmar reprezentata de sotia sa si de fiul sau. Procurorii au constatat ca in cei 4 ani firma familiei Parlog a arendat in total 196,35 ha teren platind anual primariei doar 200 lei pe hectar in conditiile in care subventia primita de la UE prin APIA de Euro-Elmar a fost cuprinsa intre 150 si 300 euro pe hectar (in cazul plantelor industriale cum este sfecla de zahar). ‘’Dupa identificarea suprafetelor de teren agricol intre primaria comunei Popricani in calitate de arendator, reprezentata de primar Valeriu Parlog si SC Euro-Elmar SRL in calitate de arendas au fost incheiate incepend cu anul 2013 un numar 4 contracte de arenda fiecare cu o valabilitate de un an’’, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Primarul care a vandut comuna sotiei si odraslei s-a predat. ‘’Recunosc tot’’, publicat pe data de 5 septembrie 2019.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.