Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi a dat în judecată clubul din Copou! Leonid Antohi cere o sumă de bani în instanţă! FOTO (EXCLUSIV)

1143
Leonid Antohi
Leonid Antohi

@ Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi a dat în judecată clubul din Copou @ Leonid Antohi cere o sumă de bani în instanţă @ Urmează ca magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi să ia o decizie în acest caz @ În trecut, Poli Iaşi a fost dată în judecată de tehnicieni, precum italianul Nicolo Napoli, de membri ai conducerii administrative, precum Sergiu Melinte, ori chiar de foste glorii, precum ex-căpitanul Ciprian Paraschiv

Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi a dat în judecată clubul din Copou. Leonid Antohi cere o sumă de bani în instanţă. Astfel, acum urmează ca magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi să stabilească un prim termen al procesului.

Mai apoi, judecătorii ieşeni vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Sala de judecata
Sala de judecata

Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi a dat în judecată clubul

Aşadar, Leonid Jiuleţ Antohi le cere magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să oblige Asociaţia Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi la plata unor restanţe financiare – pretenţii, de ordinul câtorva mii de lei.

Amintim că, în urmă cu aproximativ doi ani, Adunarea Generală a Asociaților Clubului Sportiv Municipal Politehnica Iași a luat act de demisia lui Leonid Antohi, Adrian Ambrosie, Ioan Melinte, Ioan Apostol și Mircea Ursu din Comitetul Director al Asociației. De asemenea, Adunarea Generală a Asociaților a luat act de faptul că Leonid Antohi, Ambrosie, Melinte, Apostol și Ursu s-au retras din calitatea de membri ai Asociației.

„Adunarea Generală a Asociaților Clubului Sportiv Municipal Politehnica Iași a acceptat înscrierea în rândul membrilor a lui Cezar Honceriu, Dan Cojocaru, Florin Briaur, Cristian Amironesei și Vlad Ciobanu. Le mulțumim lui Leonid Antohi, Adrian Ambrosie, Ioan Melinte, Ioan Apostol și Mircea Ursu pentru munca depusă în ultimii 11 ani în folosul fotbalului ieșean”, au precizat atunci, pe site-ul clubului din Copou, cei din noua conducere a echipei de fotbal ieşene.

Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

Poli Iaşi, dată în judecată şi în trecut

 

Pe 2 februarie 2023, publicaţia w ww.dezvaluirea.ro vă prezenta în EXCLUSIVITATE rezultatul litigiului dintre fostul căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, şi conducerea clubului din Copou. Astfel, Curtea de Apel București a respins apelul principal formulat de Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași în litigiul de muncă pe care l-a avut cu Ciprian Constantin Paraschiv.

„Instanța respinge apelul principal ca nefondat. Admite apelul incident. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că respinge ca rămas fără obiect capătul subsidiar de cerere privind plata daunelor pentru încetarea contractului individual de muncă prin decizie unilaterală a angajatorului în cuantum de 20.000 de euro. Păstrează în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă apelanta pârâtă la plata către apelantul reclamant a sumei de 5.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în apel. Definitivă”, au precizat atunci judecătorii bucureșteni.

Inițial, Ciprian Paraschiv a dat în judecată Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași. Tribunalul București a admis în parte acțiunea acestuia. „Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează decizia de concediere nr. 623/14.06.2021. Dispune reintegrarea reclamantului pe postul si funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la momentul încetării raporturilor de munca si pana la reintegrarea efectiva.

Obligă pârâta să plătească reclamantului drepturile salariale restante, corespunzătoare perioadei aprilie 2020, ianuarie-iunie 2021, actualizate cu rata inflaţiei şi plata dobânzii legale de la data scadenţei la zi. Respinge celelalte pretenţii ca neîntemeiate”, au spus magistrații la prima instanță.

Ciprian Paraschiv
Ciprian Paraschiv

Ce a cerut Ciprian Paraschiv

Ciprian Paraschiv a solicitat să fie repus în funcția deținută anterior la Politehnica Iași. Astfel, prin cererea de chemare în judecată, el a solicitat obligarea intimatei la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat, repunerea părţilor în situaţia anterioară şi reintegrarea în muncă a reclamantului, plata salariilor restante şi scadente aferente lunilor: aprilie 2020, ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie 2021, indexate şi cu acordarea dobânzii legale.

Iar, în subsidiar, dacă se vor respinge capetele de cerere privind anularea deciziei de concediere şi reintegrarea în muncă, să se dispună plata daunelor pentru încetarea contractului individual de muncă prin decizie unilaterală a angajatorului în cuantum de 20.000 de euro.

La final, Ciprian Paraschiv a ajuns la o înţelegere cu actuala conducere a clubului de fotbal ieşean, el primind eşalonat sumele datorate, dar şi renunţând la conducerea echipei. Demn de remarcat este faptul că, la începutul lunii februarie a acestui an, după textul apărut pe Dezvăluirea, mai multe publicaţii au preluat informaţia, însă fără a preciza sursa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.