Jaful de la BCR Iasi. Telenovela de amor si pedepse cu inchisoarea

2687

@ Dosarul in care o fosta angajata a BCR Iasi a fost trimisa in judecata pentru ca a sustras banii din contul unui client a fost finalizat ieri de judecatorii ieseni @ Angajata trimisa in judecata Alina Mihaela Popa a fost condamnata la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare @ Femeia a fost trimisa in judecata pentru ca si-a inselat fostul iubit care avea cont la BCR

Telenovela jafului de la BCR Iasi, cel in care o fosta angajata pe nume Alina Mihaela Popa a fost trimisa in judecata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) deoarece a umblat ilegal in contul bancar al fostului sau iubit a fost finalizat de judecatorii de la Tribunal. Aceasta a fost condamnata pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si accesul ilegal la un sistem informatic. Desi in cazul sau au fost pronuntate mai multe pedepse aceastea au fost contopite si in final s-a ales cu o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea BCR si Alina Mihaela Popa au fost obligate sa achite persoanei pagubite suma de 17.970 lei. Cel care a depus plangerea penala impotriva femeii de 34 de ani este nimeni altul decat fostul sau concubin un barbat pe nume Adrian Diaconu. Acesta a aratat ca in contul sau deschis la BCR au fost facute depuneri si retrageri fara acordul sau. Insa, chiar daca primise bani de la 3 persoane fizice in final s-a ales cu o paguba uriasa si asta deoarece sumele de bani care-i fusesera retrase abuziv din cont erau mai mari decat cele care ii intrasera. ”Catre contul sau au fost facute un numar de 3 transferuride bani de la 3 persoane fizice pe care nu le cunostea. De asemenea apareau deschise depozite despre care nu avea cunostinta”, au consemnat procurorii DIICOT.
Adrian Diaconu a aratat ca a suferit un prejudiciu de 328.611 lei. Cercetarile au aratat insa ca valoarea prejudiciului nu este chiar atat de mare. Alina Mihaela Popa este judecata la Tribunal pentru ca a transferat ilegal din contul fostului iubit suma de 75.647 lei.

Pacalit de fosta concubina

”Inculpata Popa Mihaela Alina, profitand de faptul ca a fost intr-o relatie de concubinaj in perioada 2003-2011 si de statutul sau de angajat al BCR si-a insusit de la persoana vatamata prin remiterea in mai multe randuri a unor sume de bani sau prin efectuarea unor operatiuni financiare frauduloase, prin activarea serviciului de internet banking, urmata de accesarea ilegala a acestui cont respectiv de transferuri interbancare sau plati comerciale suma totala de 328.611 lei”, au consemnat procurorii DIICOT.
Ancheta a mai scoa la lumina faptul ca femeia transfera ilegal bani din conturile fostului sau iubit catre contul sau personal, catre contul fratelui sau sau catre o firma administrata de ea si anume Double P&M Business SRL. In rechizitoriul procurorilor se mai arata ca pana in momentul in care a constatat ca ii dispareau bani din cont Adrian Diaconu avea incredere in fosta concubuna si ii dadea personal banii sa-i depuna in contul sau stiind ca aceasta lucreaza in continure la BCR. Barbatul a aratat ca strangea astfel bani sa-si cumpere o masina si la un moment a si achitat un avans in suma de 8.120 lei. Suspiciunile au aparut in momentul in care Adrian Diaconu a fost intrebat de fosta sa iubita de ce nu mai depune bani in cont. In acel moment, Diaconu si-a verificat contul si a constatat ca mai avea 200 lei in conditiile in care ii remisese in transe iubitei (pentru depunere in cont) sume de ordinul sutelor de milioane. Cand a fost deconspirata femeia a fost de acord sa mearga la notariat si sa semneze un angajament de plata fata de Adrian Diaconu. Pentru ca nici in acest fel nu si-a recuperat banii in cele din urma Adrian Diaconu s-a hotarat sa face denunt. De asemenea aceasta a fost judecata pentru savarsirea infractiunii de inselaciune deoarece i-a spus fostului iubit ca BCR a lansat o ”oferta” speciala pentru dobanzi la depozite, acesta a avut incredere si i-a dat 30.000 lei sa-i depuna in numele sau. Banii au disparut impreuna cu ”oferta” care de fapt nu a existat.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.