Mai tare decât Chirica, Olguța și Manda. Ostaficiuc a declarat dar de 70.000 euro la cumătrie

1282
Marius Ostaficiuc si PSD
Marius Ostaficiuc si PSD

@ Marius Ostaficiuc a devenit presedintele organizatiei municipale a PSD in anul 2018 atunci când a organizat si cumatria celui mai mic copil al sau @ Ostaficiuc sustine ca a ramas de pe urma acestei cumatrii cu 70.000 euro deoarece a avut vreo 380 de invitati in conditiile in care in sala restaurantului in care a avut loc evenimentul incap maxim 180 @ Cumatria Ostaficiuc a avut loc exact in perioda in care desi era in opozitie, PSD Iasi condus de acelasi Ostaficiuc vota alaturi de oamenii primarului Mihai Chirica toate planurile urbanistice scandaloase, ceea ce presa a numit  „proiectele Mafiei Imobiliare”

Marius Ostaficiuc a fost toata viata lui un politruc si un bugetar da averea lui poate starni invidia multor oameni de afaceri prosperi, si vorbim de vila in buricul targului, apartamente si terenuri in Iasi etc. Nu vom dezvolta acest subiect in editia de astazi ci vom vorbi despre faptul ca viitorul deputat PSD le-ar putea da lectii multor veterani din partid despre modul in care se pot face bani multi in conditii netransparente. Este o practica, in ultima vreme, cel putin in randul politicienilor PSD sa ”spele” venituri greu de justificat sustinand ca au castigat respectivii bani ca si dar de nunta sau de cumatrie. Astfel, primarul Iasului a declarat ca in anul 2017 a ramas cu 54.000 euro la nunta si 125.000 euro la cumatrie justificand acest lucru ca s-a trezit dintr-o data cu foarte multi petrecareti neinvitati care culmea erau si dezvoltatori imobiliari. La fel, Olguta Vasilescu fostul ministru al Muncii sustine ca la nunta sa cu Claudiu Manda a ramas cu un dar de nunta de peste 300.000 euro. Ori, presedintele PSD Iasi, Marius Ostaficiuc sustine in declaratia sa de avere din 2019 ca la cumatria copilului cel mic din 2018 a ramas cu suma de 68.700 euro, adica mai mult decat a castigat primarul la nunta dar mai putin ce-i drept decat suma cu care a ramas edilul de la botezul copilului, eveniment la care dezvoltatorii imobiliari au venit neinvitati.

„Uriasa” cumatrie a lui Ostaficiuc

Ostaficiuc este in prezent director de colectare venituri la Directia Regionala de Drumuri si Poduri si dupa cum am mai spus presedinte al PSD Iasi si candideaza pe locul 3 pe lista PSD pentru Camera Deputatilor. L-am intrebat pe Marius Ostaficiuc cum de a ramas la nunta cu venituri la care nici un muritor de rand nu poate visa. „Am organizat acest eveniment la restaurantul de la Super Copou in cele doua sali. Am avut 380 de invitati mai multi decat la nunta”, a spus Marius Ostaficiuc.

O  minciuna gogonata

Restaurantul la care se refera Ostaficiuc se numeste  Ristretto. La etaj sunt doua sali de nunti una cu o capacitate de 150 de invitati si una pentru 180 de invitati. Chiar daca ar fi inchiriat ambele sali tot nu ar fi incaput 380 de invitati. Dar, Ostaficiuc a inchiriat o singura sala. „Evenimentul la care faceti referire a avut loc in urma cu circa 2 ani. Domnul Ostaficiuc a inchiriat o singura sala”, a spus unul din adminstratorii salilor.

Ostaficiuc si scandalurile Mafiei Imobiliare

Am incercat sa aflam unele detalii suplimentare de la Ostaficiuc se ne dam seama cum de a reusit sa adune atat de multi bani la cumatrie. Daca a ramas cu 68.700 euro inseamna ca darul ”brut” a fost circa 100.000 euro. Numai meniurile pentru 380 de persoane ar fi costat macar 10.000 euro. Ostaficiuc a spus ca nu are timp de alte explicatii deoarece se afla in campanie electorala. Acesta a spus ca singurul dezvoltator imobiliar invitat la cumatrie  fost prietenul sau Florin Boca. Se cuvine sa subliniem faptul ca Ostaficiuc si-a organizat cumatria exact in perioada in care organizatia municipala a PSD a trecut cu arme si bagaje de partea lui Chirica desi se afla in opozitie cu primarul. Consilierii PSD condusi de Ostaficiuc votau cu doua maini planurile urbanistice scandaloase, blocuri pe spatii verzi, blocuri pe terenuri luate in urma unor schimburi dubioase cu primaria mai exact ceea ce presa a numit „proiectele Mafiei Imobiliare”. Consilierii sai votau aceste proiecte in loc sa le respinga iar Ostaficiuc nu spunea nimic. Ce credeti ca totul era pe gratis? Vom reveni.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.