Pedepsa de 5 milioane de euro pentru magnatul Gruia Stoica de la judecatorii din Iasi

4756

@ Curtea de Apel Iasi a decis recent ca firma Electroputere VFU Pascani (fosta Remar), patronata de Gruia Stoica trebuie sa restituie statului nici mai mult nici mai putin decat 5 milioane de euro @ Suma reprezinta un ajutor de stat primit de firma lui Stoica iar banii trebuie recuperati deoarece Electroputere nu si-a respectat angajamentele luate atunci cand  a incasat banii

Judecat la Iasi intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de circa  2 milioane euro (vezi aici) magnatul Gruia Stoica a primit recent inca o lovitura de la magistratii ieseni. Astfel, Curtea de Apel Iasi a decis recent ca Electroputere VFU Pascani (fosta Remar) trebuie sa restituie statului suma de 5 milioane de euro (vezi aici). Firma lui Gruia Stoica a primit acesti bani de la Guvernul Romaniei, sub  forma de ajutor de stat, in anul 2010 iar Electroputere Pascani trebuie sa-i returneze deoarece nu si-a respectat angajamentele luate atunci cand a incasat aceasta subventie. „Curtea constata ca prin Decizia de recuperare a ajutorului de stat din 05.09.2018 s-a stabilit recuperarea ajutorului de stat sub forma de finantarea nerambursabila acordat catre Electroputere Vfu  PAscani SA In cuantum de 16.365.582 lei plus dobânda legala In cuantum de 4.753.241,53 lei calculata pâna la data de 23.07.2018. In esenta, s-ar fi retinut ca nu a fost respectata obligatia suplimentara asumata conform mentiunii speciale din acordul nr.14/24.08.2010 respectiv „ajutorul de stat aprobat prin prezentul acord este conditionat de Incheierea unor contracte ferme de livrare de bunuri și/sau servicii Intr-un volum și o valoare care sa sustina cifra de afaceri prognozata In studiul tehnico-economic”, au aratat judecatorii ieseni.

Astfel, Electroputere Pascani preluata de Gruia Stoica inca din anul 2004 nu a respectat planul de afaceri in baza caruia a obtinut finantarea nerambursabila de la stat. Este vorba despre unele prevederi privind cifra de afaceri si implicit volumul contractelor incheiate , numarul de angajati etc.

Sentinta Curtii de Apel a fost pronuntata  intr-un proces in care Gruia Stoica a cerut anularea deciziei de recuperarea  a banilor emisa de Unitatea de Implementare a Schemei de Ajutor de Stat din cadrul Ministerului de Finante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.