Scandal in lumea academica. Un profesor acuza trucarea unui concurs de angajare

2745

@ Istoricul Marius Hriscu contesta modul in care a fost organizat un concurs de ocupare a  unui post de  cercetare la Institutul A.D Xenopol @ Istoricul sustine ca respectivul concurs nu s-a desfasurat in mod corect deoarece teza sa nu a fost analizata de persoane calificate

Scandal in lumea academica, mai exact la Institutul A.D Xenopol unde competitia pentru ocuparea unui post de cercetare s-a mutat in justitie. Astfel, recent la acest institut s-a desfasurat un concurs pentru ocuparea  unui post de un post de asistent de cercetare stiintifica, domeniul Istorie, specializarea istorie contemporana. Acest concurs s-a desfasurat pe data de 17 iulie si s-a finalizat dupa cateva zile dar apele nu s-au linistit nici pana astazi deoarece istoricul Marius Hriscu a contestat modul in care au fost corectate tezele si solutionate contestatiile. Pentru ocuparea acestui post s-au aratat interesati istoricii Daniel Valeriu, Boboc, Maricel Ciobotaru Boboc, Marian Ionut Hariuc si Marius Hriscu. Acesta din urma a solicitat judecatorilor sa dispuna reevaluarea tezei sale deoarece a primit o nota mult prea mica raportat la calitatea cu care a abordat subiectele. Prin urmare, Marius Hriscu a solicitat  in instanta si o expertiza de specialitate pentru reevaluarea lucrarii sale sau macar sa se obtina punctul de vedere al unor specialisti. Solicitarea i-a fost respinsa de judecatori fara nici un fel de motivare. Mai departe, istoricul a solicitat anularea intregului concurs deoarece componenta comisiilor de evaluare si a celor de solutionarea a contestatiilor incalcau regulile. Astfel, din comisia de contestatii faceau parte doi membri ai comisiei de concurs si nu se putea obtine o reevaluare obiectiva iar un membru al comisiei de contestatii nu era de „specialitate”. „Din comisia de contestatie faceau parte doi membri ai comisiei de concurs si anume Catalin Turliuc si Dorin Dobrincu si Mihai Cojocaru care era specialist in istorie moderna si nu in  istorie contemporana.Orice concurs pentru ocuparea unei functii este guvernat in mod necesar de principiul legalitatii care trebuie sa primeze in  fata intereselor de grup ori personale ale organizatorilor acestui concurs. Recorectarea lucrarii de catre aceiasi comise mi-a incalcat in mod flagrant dreptul de a participa la un concurs in conditii de legalitate  de sanse”, „,  a aratat Marius Hriscu, in fata instantei.

Institutul A.D Xenopol: „Toti sunt profesori de istorie

Institutul A.D Xenopol s-a aparat in justitie raspunzand obiectiilor lui Marius Hriscu. Academicienii au aratat ca profesorul de istorie moderna putea Mihai Cojocariu putea face parte din comisie chiar daca nu era specialist deoarece a predat si istorie contemporana la Universitate. „In ceea ce priveste competenta prof.univ.dr. Mihai Cojocariu de a face parte din comisia de solutionare a contestatiilor reclamantul trece sub tacere faptul ca inclusiv in perioada in care acesta era student la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Mihai Cojocariu a tinut cursuri de istoriografie generala si romaneasca , care au cuprins si perioda de istorie contemporana”, au aratat reprezentantii Institutului A.D Xenopol.

Batalia pentru acest  post s-a mutat la Curtea de Apel Iasi

deoarece Tribunalul a respins contestatiile lui Hriscu. In final postul a fost adjudecat de Marian Ionut Hariuc.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.