Școală nouă în localitatea cu cea mai tânără populație din județ. Primarul Corobuță: ‘’Banii vin de la Guvern’’

1010
Virgil Corobuță primarul comunei Lungani
Virgil Corobuță primarul comunei Lungani

@ Primăria comunei Lungani a depus la Compania Națională de Investiții documentația pentru construirea unei școli gimnaziale în comuna Crucea @ Fondurile au fost deja alocate iar în perioada următoare va fi semnat contractul de finanțare @  Satul Crucea este localitatea cu cea mai tânără populație din județ, având peste 600 de elevi

Primăria comunei Lungani va construi în perioada următoare o nouă școală gimnazială în satul Crucea, localitatea cu cea mai tânără populație din județ. Investiția este absolut necesară având în vedere faptul că cei peste 600 de elevi din sat învață acum într-un imobil mult subdimensionat. ‘’Numărul mare de copii care merg în prezent la Școala Gimnazială din Satul Crucea, face imposibilă desfășurarea orelor într-un singur schimb în clădirea existentă. Fiind o populație preponderent rromă (peste 90 % din locuitori) cu o natalitate în continuă creștere la nivelul satului Crucea, comuna Lungani își propune să rezolve această problemă prin construirea și dotarea unui corp nou de clădire care să satisfacă toate cerințele actuale. Vom investi peste 17 milioane lei pentru a realiza această investiție’’, a declarat Virgil Corobuță, primarul comunei Lungani.

Noua clădirea, cu parter și etaj va avea o suprafață utilă de circa 900 mp, 8 săli de clasă, cancelarie, grupuri sanitare pe fiecare nivel etc. Primăria comunei Lungani a depus la Compania Națională de Investiții documentația pentru finanțarea acestui obiectiv, fondurile fiind deja alocate. Valoarea investiției se ridică la 17 milioane lei.

Comuna Lungani o obținut fonduri de 1 milion de euro pentru modernizarea școlilor

 

 

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.